Men tills slut så gav det resultat!

Jag har letat ett bra tag nu efter en bok som heter Växa och upptäcka världen, denna bok verkar dock ha utgått ur sortimentet överallt men nu hittade jag den på en sida som heter Bokbörsen som säljer begagnade böcker. Och jag menar, vad spelar det för roll om den är begagnad? Jag är glad att jag till slut hittade den för den verkar vara en jätte bra bok att ha under barnets första år.



Så ser omslaget ut i alla fall och jag är superduper nöjd med att äntligen kunnat beställa den. =D

Igår så hade vi en himla trevlig kväll, for hem runt tolvtiden - ja, vi är pensionärer båda två. Richard somnade tillslut sittandes i Jonas och Josefins soffa :P Haha, lite roligt ändå. Men som sagt kvällen var kanontrevlig och det var himla roligt att faktiskt göra någonting även om vi mest bara satt still och snackade skit.

Jag hoppas på fler sådana kvällar med det underbara sällskapet!

Idag så har vi egentligen inte gjort så mycket. Jag har läst en helt del och mest bara legat still för att vila ryggen. Fick ett ryck och gjorde negerbollar också.. och så har vi så klart ätit lussekatter och druckit glögg samt sett på massa film.

Min man är duktig och tvättar (Välbehövligt!) och jag har precis myst ner mig i soffan efter en gudomlig dusch. Resten av kvällen spenderas mest troligt med tända ljus och massa film.
Myspyyyyys i soffan.. =)

Hur spenderar ni eran kväll? =)

Idag s¨å sov vi till halv tolv gott folk! Oj oj oj så skönt och välbehövligt det var!

Ikväll så ska vi fara till Josefin och Jonas och äta middag och bara mysa. Tanke var att vi skulle ha gått ut men planerna vart ändrade och lika glad för det är jag =D.

Har äntligen fått upp lite ljusstakar hemma nu.. :
Och så fick vi ju upp gardinerna till slut =D
Nu har vi bakat lussebullar och lussekatter. Vi fick även otroligt bra hjälp från mr Rs vän Rasmus som kom förbi och var social =)

Nu ska dom bara svalna och så är det in i frysen och sen raka vägen i säng för mig. Jag håller verkligen på att somna sittandes nu... :P

Nattinatt
10 veckor kvar till förlossning. Jag har egentligen ingenting att säga idag. Var hos läkaren och blev fortsatt sjukskriven, fick mer tabletter - hej jag känner mig som en tablettmissbrukare.

Pratade med Erik idag också.. fy tusan vad jag är avundsjuk på honom som precis har gjort klart sin andra typkurs (på 320) och dessutom håller på att ta PPL. Men samtidigt så unnar jag honom det, han kämpar sjukt hårt och förtjänar verkligen lite lycka =)



Så så här ser jag ut där jag sitter i soffan och kollar på Greys Anatomy och äter lunch.


Känner mig som en flodhäst..

Inte så fager..

God dag..

Nu har vi 70 dagar kvar till BF. Igår var en skitdag och jag uppskattar verkligen alla stöttande komentarer. Dock önskar jag att jag hade gått och lagt mig när jag hade tänkt. Kvällen slutade i total katastrof, detta på grund av att jag är en ruskigt elak människa som aldrig är nöjd, så natten spenderades hemma hos min mor. Har väl sovit en två tre timmar i natt så man känner sig lite mör nu.

Håller nu på att läsa igenom en kompis arbete och ska försöka ge konstruktiv kritik på det och sen ska jag ta tag i att göra allt sånt som jag tidigare (felaktigt) har förväntat mig att Richard ska göra när han har jobbat hela dagen. Så nu skiter vi i foglossningen och gör allt själv så kanske man kan vara possitiv och uppskatta det man har och sluta klaga och gnälla.

Ska se om man kan ställa om sitt sätt att tänka, att inte visa att man mår dåligt när richard är hemma och försöka att helt enkelt vara possitiv mer. Jag kan åtminstonde försöka.

Nej nu ska jag fortsätta läsa och sen sätta igång och göra någon nytta.

71 dagar kvar... dock får Kotte gärna födas nu... ett oktoberbarn vore inte så jävla tokigt alltså. . Jag är rätt less på att vara gravid och ha ont hela tiden. Finns inga kläder som passar för man är så jävla tjock, finns inga skor som passar för man är så jävla svullen. Man orkar ingenting, jag har ingen matlust längre.. det känns mest bara onödigt att äta. Vad ska det vara bra för? Jag är ju redan så jävla fet så vad kan det bli för bra av att man äter?

Jag är less...

Jag var på akupunktur för foglossningen idag.. fyra nålar satte hon i ryggen på mig, snurrade på dem tills det gjorde ont och sen fick jag ligga där i 20 minuter. Kändes hemst onödigt för jag har då inte mindre ont nu än innan men det kan tydligen ta en fyra veckor innan det hjälper så jag får helt enkelt fortsätta gå två gånger i veckan i fyra veckor och hoppas att det hjälper.



Hmm.. suck.

Fick i alla fall umgås med min underbara Nenny idag. Det var det enda possitiva denna dag. Vi har kollat på skor, och skor, och skor och skor... och lite kläder. Ingen av oss köpte dock skor men Nenny hittade lite kläder i alla fall.

Fick även gardiner av Nenny.. hon är då för snäll min lilla pluttinutta. Så nu har vi satt upp gardiner i vardagsrummet, det tog bara några månader. Ska städa undan lite och ta ett kort och visa i framtiden. Jag är sjukt nöjd i alla fall. Nu saknas bara en tripp till IKEA för att få hamstra lite saker som man kan behöva fram tills kotte föds och även sånt som behövs efter. Bland annat så behöver vi bunkra upp med ljus för man vill nog inte fara till sundsvall det första man gör när man har en nyfödd.

Aja, nu är det sängen som gäller så denna hemska dag tar slut någon gång.
Tjingeling

foto0231 (MMS)

29 + 3. Rund och go och lätt o sno. . ;) nu har jag krypit ner i min nybäddade säng. . Gud så underbart det är. Ska försöka bygga mig ett bo av kuddar i natt, tydligen ska det bli lättare att sova då. Peppar peppar. Puss och god natt på er :)

Håhå jaja nu var det kväll igen.

Jag lyckades med en hel del av det jag skulle göra men dock inte allt. Jag orkade faktiskt inte ta och slipa skötbordet så det får bli en annan dag.

Däremot så var jag iväg och hämtade min mor - tur att Betsy(bilen) är att lita på trots massa snö och halka samt sommardäck så det gick bara bra =).

När jag hämtat henne så for vi hem till mig och så sparkade hon igång mig lite. Jag fick
*diskat
*pantat flaskor
*dammsugit,
*plockat undan massa grejer,
*röjt upp en av de där stora högarna med saker och väskor som man bara inte orkar ta tag i annars,
*bäddat rent i sängen,
*städat toaletten 
*Vikt tvätt och plockat in den i garderoberna
*ätit en otroligt god pizza och så har jag hunnit sova en stund i soffan samt äta massa godis och kolla på film med mor.

En otroligt produktiv dag - dock så har jag otroligt ont i ryggen nu och känner mig faktiskt helt död men men. Jag hoppas på en bra dag i morgon så jag kanske orkar träffa nån vän eller så.

Richard började jobba vid tre i morse och har fortfarande inte slutat. Suck.. jag hinner nog somna(för andra gången idag) innan han kommer hem. Stackars älskling som får jobba ihjäl sig. Men det är ju bra när jag inte har någon inkomst att han jobbar för oss båda. ;) Jag väljer att vara possitiv. så gott det går i alla fall =)

Nej nu blir det faktiskt sängen och så får vi hoppas att morgondagen har massa mys att erbjuda =)
Tjingeling!

foto0229 (MMS)

Trött och sliten. Det börjar ta på krafterna att aldrig få sova. . Hjälp.

I går var jag helt utslut.. mådde illa och var trött och tillslut så somnade jag i soffan till Idol. Halv tre i natt så ringde mr Rs telefon och kallade ut honom på jobb.. så han är fortfarande ute och plogar snö. Och jag som trodde jag skulle få vara lite skadeglad åt att södra sverige hade snö och inte norra men tji fick jag ;)

Planer för dagen - slipa skötbordet, hämta mamma, ha twilight maraton för mig själv med glögg och lussekatter, byta sängkläder och vika tvätt.

Ja, filmerna lyckas jag nog se på och hämta mamma hoppas jag att jag lyckas med. Sommardäck på både vår bil och mammas bil... spännande.

Hur ser er dag ut?
Efter att ha surfat runt lite på olika bloggar så inser jag att det snöar i sverige. Här i Norra sverige så är det klarblå himmel och torrt på marken, men södra sverige verkar ha snö i överflöd :P


Detta var morgonen i Norrtälje, bild lånad från http://yulla.blogg.se

Även i skövde (på Spiderchicks blogg) kan man se att det snöar, så även hos Evelina (happilyeverafter) i småland. Samt att jag nyss satt och kollade på vakna med the voice och även hos dem snöade det rätt mycket.

Här är det som sagt klarblå himmel och torrt på marken.. vart är min snö?

75 dagar kvar. snart kanske det lilla krypet vill ut..

Ny vecka var det ja, babycenter säger :

"Nu är du 29 veckor gången (eller gravid i 30:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu växer din bebis huvud och hjärna; miljarder neuroner (viktiga för senare inlärningsförmåga) utvecklas otroligt fort. Bebisens näringsintag är större nu och du behöver mycket protein, C-vitamin, folsyra och järn. Det växande skelettet absorberar massor av kalcium, så ät mejeriprodukter (eller annan kalciumrik mat) för att tillse ditt behov. Besök Livsmedelsverkets webbplats om du känner dig osäker på vad som är bra mat.

Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin,
folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver. "


Ja mina vänner, något rund är man ju nu för tiden och så här lycklig känner jag mig idag.. Försäkringskassan är skit och jag orkar bara inte. Vad tusan ska jag ta mig till? Jag orkar inte gå runt och vara så här olycklig mest hela tiden. Suck =( Tips på hur man blir lycklig mottages gärna!

God morgon!

Jag kikade precis in på en blogg och vart uppmärksammad om att det är torsdag - igen! Hur går det till egentligen? Jag hinner inte riktigt med och dagarna bara springer iväg.

Igår gick vi in i en ny vecka också.. Jag lägger upp ett inlägg om det lite senare då jag gjort mig i ordning och gjort bort lite ärenden.

Ja just ja, igår var vi över till Danne och Anna och fikade.. dom bjöd på helt fantastiska kladdkakemuffins (varför blir aldrig mina så goda och perfekta för) och kaffe och väldigt trevligt sällskap. Jag tog med mig kameran men den låg kvar i jackfickan hela kvällen tyvärr.. :P

Jag bjuder på två bilder som jag försökte ta på mig och richard här om dagen - ibland lyckas man bara inte :P


Jag kanske inte var så bra på det där med att ta kort ändå :P

Nej nu ska jag ta och fixa här hemma och sen ringa försäkringskassan igen.. suck.

76 dagar kvar till BF =) Ingen bild på magen än idag men det kanske kommer senare =).

Väntar på att min alltid så långsamma man ska komma hem så vi kan äta middag och sen så ska vi iväg till en gammal vän, Daniel och hans familj, och fika. Jag ser hemskt mycket fram emot att få träffa Danne igen men samtidigt är jag lite nervös - ska få träffa hans fästmö och hans son för första gången. Nervöst är det eftersom jag är expert på att göra bort mig, prata för mycket, prata om fel saker eller bli tvärt om och inte säga någonting alls för jag blir så nervös. Men men.. det kan ju inte bli annat än trevligt i alla fall :D.

Nu ska jag fixa mig i ordning.

Tjingeling!
Vaknade utvilad runt sex i morse =P  Kan ha att göra med att jag somnade vid halv nio igår kväll.

Så nu ligger jag i sägen och kollar på top model och äter smörgåstårta från igår. MUMS! =D
28 + 5 idag och här är magen ur massa olika vinklar






Jag med min röda näsa! Jag hatar att vara förkyld kan jag lova!

202 dagar gjorda och 78 dagar kvar till BF.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 10 och att elgiganten ska öppna så jag kan lämna in min skittelefon - igen! Tack gode gud att jag har en snäll mamma så jag fick låna hennes bil idag.
Den har dött igen... touchen på min touch-telefon är än en gång trasig. Så nu har jag fått byta till en gammal nokia telefon utan 3g mottagning så jag är nog lite svår att få tag på. Ska lämna in telefonen på elgiganten i morgon så förhoppningsvis så får jag en bra lånetelefon och förhoppningsvis så fixar dom problemet snabbare den här gången. Suck.. hata hata hata min telefon =/
Idag är en bättre dag. Jag var upp i natt vid ett tiden och var fyllechaffis åt min mor och hennes vänner och sen fick jag en välbehövlig sovmorgon i morse. När jag vaknade vid halv tio så var Mr R i full gång med tvätten. Gud så skönt att inte behöva tänka på den.  Nu är det bara att vika och lägga in i skåpen men det är inte lika jobbigt =)

Annars så har vi mest myst i soffan idag, Mr R har växlat mellan att springa ner i tvättstugan och bara ligga i soffan och hålla om mig och Kotte. Hur mysigt som helst. Idag är verkligen en sån dag då jag kan uppskatta graviditeten. Åtminstonde det mysiga med den. =)

79 dagar kvar till BF vilket betyder att vi har gjort 201 dagar =) Nedräkningen har startat. =) Tänk vad duktig jag är som har klarat det så här långt. =) Som sagt, idag är jag possitiv =)



Lite så här känner jag mig idag =D Nu ska jag krypa upp hos min karl och halvt krossa honom i en kram ;D Tjingeling!

20101016163 (MMS)

Gjorde ett seriöst försök att muntra upp mig själv. Julskinka och blossas lättglögg. Lite gladare blev jag. Nu ligger jag i soffan och får fotmassage.. Mys!

Nu är det 80 långa dagar kvar till beräknad förlossning. . Idag är en sån dag då jag har ont ont ont och inte ser någon mening med någonting alls. Jag försöker se possitiva saker med vardagen och livet men idag går det bara inte. Vad är det för mening med någonting? Är det värt det? Ska det verkligen vara så här jobbigt hela tiden?
Jag och Richard är barnvakt åt min lillebror som är 15 och fyller 16 i december. Ja, vi är barnvakt. Det är piss. Pratade nyss med min mor och fick veta att han varit i skolan vid nio i morse men sen dragit och inte kommit tillbaka. Hur tusan ska jag få han att gå i skolan? Gå dit med honom? Sitta utanför hans klassrum och se till att han är på lektionerna? Jag känner dock att jag inte har kraft och ork till en sådan grej, kan jag göra mer än att se till att han kliver upp på morgonen?

Jag känner mig en aning frustrerad över detta och vet verkligen inte vad jag ska göra för att göra rätt. För att få honom att göra rätt. Tips och råd mottages gärna.

Det possitiva med dagen är att mina övriga problem har löst sig tack vare min helt underbara och fantastiska Maddo. Hon har verkligen räddat mitt liv =).



Vem jag än pratar med så säger folk "Jag vill baka", att som gravid höra detta flertalet gånger är i längden rätt jobbigt. I alla fall för mig som helt saknar karaktär. Då ekonomin tryter och vi inte har särskillt mycket hemma så synade jag skåpen och tog det jag hade. Negerbollar utan varken pärlsocker eller cocosflingor. :P


Mums mums mums!


Som sagt så föll första snön idag.. Hej mitt vinterland! Hoppas bara den vill stanna, ser dock ut som att det redan börjat smälta. =/
Jag är så otroligt tacksam över att ha så otroligt fint stöd, jag har verkligen en helt underbar vän som alltid finns där när jag behöver prata. Min underbara vän som alltid ställer upp, som orkar lyssna på mitt gnäll konstant.. Och just nu så hjälper det att få prata, trots att det är jobbigt som tusan så hjälper det att veta att någon finns där och lyssnar och ställer upp när man behöver det.

Jag är så tacksam!

20101014150 (MMS)

Snö? I oktober? Vart är världen på väg?

20101013146 (MMS)

Gav mig själv en sockerchock på eftermiddagen så nu är jag helt utslagen.. Mera socker kanske?

20101013145 (MMS)

Sitter på vårdcentralen och väntar på att dom ska massakera mina blodådror. Bm försökte men lyckades inte få nått blod så nu får dom på labbet försöka. Kotte mår bra i alla fall, jag har gått upp i vikt(3 kg) sen sist men barnmorskan tyckte att det var ingenting att oroa sig för, jag har gått upp totalt 12 kg än så länge men min bm tyckte det var lite så jag får försöka vara glad över det i alla fall.

Babycenter.se säger :

Nu är du 28 veckor gången (eller gravid i 29:e veckan, om du föredrar att räkna så). Vid det här laget har du kanske märkt att din bebis är mer aktiv när du badar eller duschar. Bebisen reagerar på ljus och ljud genom att röra sig inuti dig. Medan du slappnar av i det varma vattnet, kanske dina bröst börjar läcka lite — de producerar nämligen redan kolostrum, den extra näringsrika mjölk som du ger din bebis alldeles i början då du ammar. Alla kvinnors bröst läcker inte innan bebisen är född, så var inte orolig om du är en av dem — du slipper iallafall amningskupor tills vidare. Denna vecka är det dags att besöka din barnmorska om du är förstföderska.


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.

Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Nu ska jag iväg till barnmorskan så vi får se vad hon säger. Jag har massa massa frågor. Om foglossning och domningar , föräldraträffar som jag fortfarande inte fått veta någonting om och så vidare. Ja just nu är frågorna oändliga. Uppdaterar senare om jag får några vettiga svar eller får veta någonting intressant.

Tjingeling!
I natt så drömde jag så konstigt. Jag drömde två olika drömmar som båda handlade om bilar. Den första drömmen handlade om en Ferrari 360 modena som såg ut som en Porsche carrera. Ja det var konstigt bara det. Att drömmen slutade med att jag körde bilen utför ett stup är ju också intressant..

[Bildkälla Ferrari]                                              [Bildkälla Porsche]


Sen var jag upp och kissade och somnade om och drömde om bilar igen. Denna gång drömde jag om en Volvo 240 som jag parkerade i ett parkeringshus och mitt framför två poliser så tejpade jag fast två bomber på framrutan och gick sedan därifrån. Polisen frågade mig sen om det var jag som sprängt bilen men då jag sa nej så kunde dom inte göra någonting eftersom "dom inte kunde triangulera gps signalen som hade utlöst bomberna". Ja det var mysko.

Vill jag inte ha någon bil? Är det därför som jag förstör bilar i sömnen? Eller vill jag helt enkelt ha en kombi redan nu? Vi får la hoppas på de senaste säger jag då bara. Mycket mystifika drömmar i alla fall.

Nej nu ska jag försöka sova någon timme till, var tvungen att gå upp och äta frukost för magen knorrade men nu borde det gå att somna om tycker jag :P

Nattinatt ;)

Usch! Snacka om mission impossible att sova. Jag är trött som en gnu men det går bara inte, jag tror att det till största del beror på min rygg. Foglossning är verkligen inte att leka med och jag önskar verkligen ingen detta helvete. Minst ont gör det när jag ligger på höger sida - men då blir jag kissnödig efter ca fem,tio minuter. Annars är det rätt okej att ligga på rygg - förutom att det är jätte tugnt att andas då. På mage kan jag inte ligga längre på grund av att jag har värsta öl-magen så det som återstår är att ligga på vänster sida och tyvärr gör det ont rygghelvetet. Vilket dilemma va? Vad ska jag välja - pest eller kolera?

Jag har hört massor om att man inte ska färga håret när man är gravid, ändå har jag färgat mitt hår fyra gånger nu under graviditeten. Jag är sååå sugen på att bli mellanbrun eller mörkbrun just nu men nu vart jag så osäker. Vågar jag? Skadar det?

Hittade en artikel som säger att jag visst kan färga håret så det känns bra =)


Färga håret under graviditeten

Det har under en lång tid cirkularat rykten att det skulle vara farligt för fostret att färga håret medan under graviditeten, så vi bestämde oss för att undersöka om så är fallet. En sökning i den vetenskapliga litteraturen (1-3) ger att i de flesta fall finns inga påvisbara kopplingar mellan negativa konsekvenser för fostret (t.ex. för tidig förlossning, cancer, låg födelsevikt) och användande av hårfärgningsprodukter. Vid enstaka eller fåtal användningstillfällen så finns det ingen eller liten risk att de farliga ämnena tas upp till sådan mängd att de kan påverka fostret.

 

Dock rekommenderas man undvika användning om man har sår eller skador i hårbotten, samt sådan användning att brännsår eller skada uppkommer. Vidare bör personer som arbeter med hårfärger professionellt använda handskar och se till att lokalerna är väl ventilerade.

 

Vanligt förekommande kemikalier i hårfärger är: fenylendiamin, 3-aminofenol, resorcinol, toluene-2,5-diaminesulphate (förekommer också i s.k. hennatatueringar), natriumsulfit, oleic acid, natriumhydroxid, ammoniumhydroxid, propylenglykol, och isopropylalkohol.

 

Tidigare användes ämnen som var påvisat starkt cancerogena (orsakar cancer) i hårfärgningsprodukter, med dessa har under senare år fasats ut (1). Detta kan vara en källa till de vanligt förekommande ryktena om att man inte ska färga håret när man är gravid.

 

Det skall dock påpekas att fenylendiamin, vilken fortfarande används, är en mutagen i kategori 3, så en viss försiktighet skadar ju inte.

 

Referenser

1. Chua-Gocheco, A., P. Bozzo, et al. (2008). "Safety of hair products during pregnancy: Personal use and occupational exposure." Canadian Family Physician 54(10): 1386-1388.

2. Holly, E. A., P. M. Bracci, et al. (2002). "West coast study of childhood brain tumours and maternal use of hair-colouring products." Paediatric and Perinatal Epidemiology 16(3): 226-235.

3. McCall, E. E., A. F. Olshan, et al. (2005). "Maternal hair dye use and risk of neuroblastoma in offspring." Cancer Causes and Control 16(6): 743-748.


Så nu är frågan... vilken färg ska jag ha?  Jag hittade en färg här hemma som heter Ljus kastanj och jag undrar om den kanske blir okej så jag slipper det här dassiga håret som jag har nu . Då kanske jag står ut med att vänta tills jag har råd att köpa en bra brunfärg. Vad tror ni?

20101012144 (MMS)

Lussekatt. Den är inte så fin i formen på grund av att jag hade för lite mjöl i, men den är desto saftigare ;) Mums!

20101012141 (MMS)

Slödag i soffan.. Ibland behöver man det. Dock har jah börjat fundera på mitt hår. Vad ska och vad behöver och vad kan göras åt det? Jag vill inte vara så här dassigt rödhårig längre :/ Jag önskar mig ett frisörbesök!

20101011140 (MMS)

Min fina man och hans hemmagjorda handsfree ;)

20101011132 (MMS)

En ny magbild. Känner mig extra snäll så jag bjuder på de vackra bristningarna. Har smörjt som en galning med flera olika oljor och krämer men det verkar inte spela någon roll. 27+5 är vi på idag i alla fall. Tiden flyger iväg och ja, den flyger. Jag har dåligt blodvärde så min bm vill att jag äter järntabletter - Jag får dock mega-ont i magen av dom så jag måste nog prata med henne när jag ska dit på ondag. Usch och fy. Men men.. Nu ska jag vila. Tjingeling!

20101010130 (MMS)

Vi har köpt en bilbarnsstol :) Nu är det bara skötbord kvar av de stora sakerna :) Det känns otroligt bra att saker och ting börjar bli klara. Jag vet att det är tidigt men jag är hellre ute i god tid så man slipper köpa alting i december. Nu ligger kotte och sparkas som en tok -han tycker väl det är tråkigt när jag ligger still, men jqg har så sjukt ont i ryggen så jag orkar inte göra någonting annat. 

Hmm, mer då, jo jag är så sjukt sugen på chips idag men jag försöker att skaffa mig lite araktr - vi får se hur det går. Tjingeling!

Idag är en riktig mysdag. Jag har ont i tyggen som fan och har därför ökat dosen på värktabletterna just idag. Samt att jag ligger med värmedyna på ryggen så det känns lite bättre men jag är helt slut.

Ewe sov här i natt och tji fick vi som båda trodde vi skulle lägga oss tidigt. Halv tolv stängde vi av tvn och gick och la oss.. klockan ett sa vi god natt. Puh! Men det var det mysigaste på flera månader. Fy fan vad underbart att få träffa henne igen och bara vara.

Kvällen bjuder på tacos och film.. får se hur länge jag orkar vara vaken men med tanke på hur ont jag har så blir det väl till efter middagen?

I morgon så blir det att fara ut till mormor som fyller 75. Gamla tanten ;D Så extremt dålig uppdatering men det är ju som vanligt på helgerna :P Ha de underbart!


Sitter (okej jag ligger helt utslagen i soffan) och väntar på att Ewe ska komma.. för ca 40 minuter sen var hon i skellefteå och när dom kom till umeå skulle hon förbi sin mamma först så det lär ju dröja ett litet tag. Men då hinner jag vila lite mera i alla fall =)

Vad gör ni ikväll?

20101008126 (MMS)

Mår mycket bättre nu. Har sovit bort hela förmiddagen men är fortfarande trött. Ska sova lite mera nu sen ikväll kommer ewe hit på tjejkväll och sover här. :) Myyys!

I natt var en sån där ruskigt orolig natt. Jag sov i 10 minuters intervaller från ca 23-05. Jag fattar inte. Hade ont i ryggen och det var varmt och sen hade jag ont i en tand och så vidare. 05.07 så gav jag upp och gick och la mig i vardagsrummet, jag hade då sjukt ont i övre delen av ryggen och även ont i lungorna och hela vägen runt till mellangärdet.

Smart som man är så tänkte jag att ja men jag kanske är hungrig eftersom jag varit hungrig alla andra gånger jag vaknat - sagt och gjort så hämtar jag en satsumas som jag mumsar i mig.. knappa tio minuter senare så kommer den i retur.

Ytterligare tio minuter går och Richards väckarklocka ringer. Snäll som han är så ger han mig ryggmassage där jag sitter på toaletten så den värsta värken i ryggen släpper och jag kan nu andas och få i mig lite vatten och lite cola.

Nu ligger jag nedbäddad (halvt sittandes , halvt liggandes) i soffan med en hink brevid. Det går lättare att andas och gör inte så ont i ryggen längre. Richard talade nyss om för mig att det tydligen går magsjuka på hans jobb också.. men jag väntar någon timme och ser. Med tanke på att jag knappt sovit så kan det mycket väl vara kroppens sätt att säga ifrån. Jag hoppas på det. Annars är jag magsjuk - och det är inte helt okej.

Tiden får utvisa i alla fall. Ska försöka sova lite mera nu och sen kanske äta någonting när man är lite piggare.

Hoppas eran natt och morgon har varit bättre än min har.

Tjingeling

Idag fick jag brev från försäkringskassan. I detta brev står det att enligt deras uppgifter så är jag inte anmäld på arbetsförmedlingen trots att jag varit det sen slutet av augusti. Dom säger även att min anställning hos lilla edets komun upphörde den 8e juli vilket heller inte stämmer. Suck. Ja så nu sitter jag och väntar på att min handläggare på försökringskassan ska ringa upp mig så jag får tala om för honom att det inte alls stämmer och att dom är dum i huvudet(okej det sista lär jag ju kanske inte säga men ändå).

Pratade även med dom från lödöse och har bett att få ett arbetsgivarintyg. Det var inga problem - kommer på posten. I detta intyg står att jag var timanställd till och med sista augusti och det känns ju bra. =) Tur dom är snälla och tar sig tid att prata med en =).

Näe, min dag känns rätt piss på grund av försäkringskassan så jag vill mest bara lägga mig ner och gråta.

Men snart kommer mr R hem så då hoppas jag att dagen blir bättre. Nej nu ska jag lägga mig och vila lite. Tjingeling!

20101006118 (MMS)

Det är inte varje oktoberdag som min mamma går med på att griljera skinka. ;D Tur man är gravid säger jag bara ;)

20101006115 (MMS)

Idag så klev jag upp innan klockan sex och så körde jag mr R till jobbet. Så sen klockan sju har jag varit hos mamma, lagade frukost och var allmänt trevlig. Nu blir det shopping och lite datorpill. Vad gör ni idag? :)

Tiden bara springer iväg känner jag.. snart ska jag börja gå hos barnmorskan oftare. Har möte hos henne nästa onsdag (28 + 0) och sen ska jag börja träffa henne varannan vecka tror jag det var.. eller om det var var tredje.. ja det är förvirrande. Jag orkar inte riktigt hålla koll. Vi har dock fortfarande inte fått någon kallelse till föräldragrupp så jag börjar nästan tro att min barnmorska har glömt mig. Någon som vet när det brukar börja?

Så här står det i babycenters nyhetsbrev denna vecka :

Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!


Barntotals nyhetsbrev säger :
Barnet lägger på sig mer fett och hjärnan fortsätter att utvecklas. Hittills har hjärnans yta varit ganska slät men nu börjar de karaktäristiska vecken att synas. Ögonfransarna börjar att utvecklas. Om det är en pojke börjar testiklarna att vandra ner mot pungen.

Mamma:

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg. (Jo tack jag märkte det i måndags)

Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Partner:

Ska ni köpa en ny barnvagn? Tänk på att de flesta affärer har 12 veckors leveranstid. Så ska ni köpa nytt är det dags att beställa nu. (vilken tur att vi redan köpt en då ;))

Mödravården:

Från och med vecka 28 brukar besöken på mödravårdscentralen tätna. Från att du ha varit där en gång var fjärde vecka kommer du nu att besöka din barnmorska varannan vecka. Om du är omföderska och tidigare haft en problemfri graviditet kan besöken vara något glesare.

Enligt barntotal så är Kotte nu 32-33 cm från huvud till fot och väger 1.1 - 1.2 kg.

Det roligaste någonsin! Richard somnade i soffan trots att han dyrt och heligt bedyrat att han inte alls höll på att somna, brevid honom ligger min mobiltelefon och när mr R sovit i ca 15-20 minuter så ringer den. Gissa om han flög upp ur soffan och inte förstod alls vad som hände? Åh det var heeeelt oslagbart! Jag skrattade så jag nästan kissade på mig! =) Det är kärlek på den ;)

20101005114 (MMS)

Ica mariehem kan verkligen förvåna. Denna fina bukett sålde dom för 49 kr. Hade jag haft råd skulle jag lätt unnat mig blommor ;)

Igår så pratade jag med Jenny från Norrtälje på msn. Det var otroligt länge sedan vi båda hade tid och det var himla kul att få prata med henne igen.  Jenny fick barn för 2 år sedan, världens finaste Adam, så det känns helt okej att fråga henne om varför kroppen gör som den gör eller varför man känner som man känner och så vidare. Det känns som att hon förstår på ett helt annat sätt än många andra. =)


[Jag och Jenny på en kräftskiva i Norrtälje hösten 2009]

Jag är hemskt tacksam över att jag fortfarande har kvar mina vänner i Norrtälje trots att det nästan är ett år sedan jag flyttade därifrån. Jag är glad att dessa underbara och vackra människor har funnits och finns i mitt liv. Minnena med dom har mer än en gång tagit mig igenom en jobbig dag. Underbara vänner!

20101005109 (MMS)

Blev inspirerad av en bakants facebook statis igår. Vita bönor och bacon. Mums!

20101005108 (MMS)

Tisdags sysslsättning. Gossip girl och en liten skål med godis + ett varmt bad. Rätt så mysigt :)

Jag känner mig helt fruktansvärt äcklig och vidrig, varför? Jo jag läcker!! Kul? Näe.. jag hade ju trott att jag skulle få vänta med amningsinlägg tills jag började amma i januari men så verkar inte vara fallet.

"Ibland kan det hända att man läcker råmjölk under graviditeten. Det är den första näringsrika mjölken som blir barnets första föda. Trycka aldrig ut mjölken eftersom det stimulerar mjölkproduktionen dvs. risken att det kommer mer. Det är mest i slutet av graviditeten som det här inträffar. Rinner det besvärande mycket så kan du köpa amningsinlägg på Apoteket och lägga dem i BH:n för att slippa få stora fläckar på tröjorna.
Om du läcker råmjölk eller inte har ingen betydelse för den riktiga mjölkproduktionen sen när barnet är fött. Man behöver inte ha läckt en droppe men amningen kan fungera precis lika bra för det"
Källa

Mr R fick i alla fall fara och köpa amningsinlägg åt mig på OBS så i natt så sover jag i sport-bh med amningsinlägg i.. jag vill inte ha äcklig råmjölk i hela sängen. Blä! Och ja, jag är bitter över detta!


Så här kan inläggen se ut.. bilden är lånar från google.se

20101004107 (MMS)

Uh, jag känner mig gött vidrig just nu. Måste duscha.. Fyyy.. Vilka nackdelar det finns med att vara gravid!

Några bra tips på mat man kan äta när man äter middag ensam? Mackor blev dagens middag för mig.. två rostmackor och sen även vitlöksbaguette.. Varför är det så enkelt att ta till mackor i stället för att äta mat bara för att man är ensam?

Måndag.. igen.. veckorna bara försvinner..

Min mormor ringde och väckte mig vid nio, tack tant? En annan försöker ju sova men va fan, jag kliver väll upp då :P Nej men det var trevligt att få prata med henne.. hon fyller 75 i nästa vecka så vi ska ut och fira henne på söndag och då ville hon ha lite hjälp. Självklart sa jag att vi kunde hjälpa till =)

Nu ska jag lägga mig och ta hand om min stackars lilla rygg.

http://www.bloglovin.com/blog/1767520/tobax---flyger-hgt-och-svvar?claim=yzx8a59xk29

Följ min blogg med bloglovin =)
Jag är så lat, orkar verkligen inte uppdatera på helgen.

Sitter i soffan med Mr R och lillebror och ser på Vad kvinnor vill ha och snart börjar The Guardian. Helgen har varit eh, speciell.. både bra och mycket dåligt.

Idag så har jag grymt svårt att andas.. =/ Tror att det är Kotte som ligger och trycker på lungorna eller nått.. jobbigt värre i alla fall. Hoppas kunna sova i natt så ska jag ringa till BM i morgon och fråga henne vad jag ska ta mig till. Jag orkar verkligen inte med att inte kunna andas. MMSar in en bild på magen sen ;)

Haha, min moster hälsade på mig igår genom att säga "Hej tjockis". Trevlig släkt man har. ;)

20101002093 (MMS)

Gårdagen började som sagt himla roligt med oväntat besök som ramlade in.. Det var middag och öl och sedan socialisering hos min mor. Sen vart det krogen och jag träffade på massa vänner och bekanta som jag inte träffan på länge. Mycket trevligt. Kvällen slutade dock mindre bra och jag har bestämt mig för att inte umgås med richard då han dricker. Nu ärenden med mor :)

20101001092 (MMS)

Det ramlade helt plötsligt in två värmlänningar. Snacka om att jag vart förvånad!

Fick en kommentar om att jag borde druckit alkoholfri glögg och då personen inte lämnat någon mailadress så svarar jag här.

Det var en snäll tanke av dig men egentligen spelar det ingen roll, jag kokade glöggen först för att få bort alkoholen = alkoholfri glögg. Men tack för omtanken =)

20101001091 (MMS)

Men du är söt när du sover... Eller? Nja. Inte speciellt. Vaknade som vanligt när mr R for till jobbet..suck. Inatt så drömde jag om chips och godis - vi hade en hel buffe här hemma med massa olika sorter och gosh vad mumsigt det var. Synd bara att man sen vaknar med världens cravings och därför inte kan somna om, tur är väl ändå att man då inte har någon bil lätt tillgänglig ;) näe, försöka sova lite vare. Tjingeling!