dsc00280 (MMS)

Lagomt (läs extremt) snurrig Sandy som tar och kryper till kojs. Filiph hade lite svårt att komma till ro men nu sover han som ett barn ;) vi hoppas på en bra natt med max två uppvak igen. :) sov gott! :d

Jag har senaste veckan kämpat med Filiph föör att få rutiner kring kvällsnattningen och det har gått ganska bra. Richard tyckte det var jobbigt då jag inte varit ett dugg flexibel med tiderna så idag flexade jag en timme. Hahah! Mmm.. det gick ju lite som det gick vill jag lova. Filiph som annars älskar att bada var aldelens för trött och hungrig för att tycka det var roligt så han skrek i ett. Sen var ingenting bra, bröstet var inte bra, flaskan var inte bra och nappen var inte bra. Och varför i hela världen skulle han sova halv åtta? =O Ja det där med att flexa rutinerna var nog inte det smartaste draget och jag gör ogärna om det. :P Men nu har vi provat i alla fall. =)

Nu blir det att vila lite i soffan. Jag är helt snurrig i huvudet då jag hade skitont i fogarna i dag så jag tog två citodon - dock tänkte jag inte på att jag väldigt sällan äter några värktabletter och därför reagerar starkare på dom. Hoho.. billig fylla vill jag lova :P

Var föresten på BVC idag. Fläskig är 59 cm lång och vävger 6160 g . Hohoho, inte konstigt att han inte kan ha kläderna längre. Han kommer verkligen att bli smällfet!

Fläskis 1 månad och Fläskis två månader =) Gud så tjock han har blivit =P
Lilleskrutten min som blir hela två månader idag =) Tänk vad tiden går fort =)



Idag har vi upptäckt vår egen spegelbild och det är grymt roligt ;)

dsc00271 (MMS)

En liten Edlund och en stor. Själv är jag fruktansvärt trött men kan inte somna om. Men men.

Faktiskt inte alls. Inte in public i alla fall. Jag orkar bara inte klaga hela tiden för er. Men jag kan säga som så att vi har så olika prioriteringar och tankesätt att jag känner mig fruktansvärt ensam. 

Men jag ska rycka upp mig snart i alla fall. I morgon kommer en bild på Filiph , för i morgon blir han 2 månader. Min stora pojke =)
I helgen föräras vi med besök av Lasse och Annika, dom är dock lite trötta verkar det som :P

Fillepille har sovit i två och en halv timme nu och jag har fått ltie gjort här hemma. Jag tog och körde ut vagnen på balkongen och gungade den tills han somnade.. han vaknade två gånger första timmen men sen dess har det varit lugna puckar. Blir förvisso lite kyligt inne i lägenheten då balkongdörren står på glänt men åh så värt det är att få någonting gjort =)

I denna vagn ligger en söt liten unge och sover =) Stackars barn som blir förvisad till balkongen :P

Nu blir det sängen.

Jag är med och tävlar om en matkasse från Linas matkasse.. vill ni också vara med och tävla om en gratis kasse med mat som levereras hem till dörren så använd gärna den här länken : 

http://linassverigeresa.se/c/3313

Det tog inte mer än två minuter att vara med i tävlingen och jag tycker helt klart det är värt det =)

Natti natti! =)

dsc00265 (MMS)

Vi har dogat i soffan efter en heldag ute på vift. Här ska vi mysa hela kvällen har jag bestämt ;)


Efter avfärgning nummer två

Efter silvershampoo och skumtoning..

Fy tusan vad stor sängen är när man sover ensam. Vi måste verkligen skaffa en mindre säng snart. Mr R är och plogar snö så risken finns att han inte kommer hem alls i natt. Stackar mig :p . Filiph har ont i magen på grund av att jag testade äta ost igår för att se om det gick, det går inte. Stackarn får till och med utslag i ansiktet så det gör jag inte om. Sen att jag också mådde riktigt kasst av det gör ju inte saken bättre. Nej nu ska jag vända och vrida mig i sängen och hoppas på att jag somnar, och även på att Filiph sover några timmar utan att vakna. Tjingeling!


Ju längre det här linnet blir på mig desto bättre mår jag. =) Men det är väl alltid så att när gamla kläder börjar passa lite igen så mår man lite bättre med sig själv. =) Synd bara att jeansen har gått sönder så dom är bara att slänga, tillbaka till att leva i mjukisbyxor tills man har råd att shoppa =P Tur det är vinter än så länge ;)

dsc00257 (MMS)

Sötnosen min som har fin fina kläder på sig idag som han fått av underbara jenny och andré :) 62 är fortfarande lite stort men 56 börjar bli lite litet så det är lika bra att börja öka en storlek :) nu ska jag försöka underhålla herr gnäll. Ha en bra dag :)

dsc00249 (MMS)

Här ligger vi och myser. . Igår gick jag och la mig med Filiph klockan åtta och somnade omgående då jag hade varit vaken i ca 36 timmar. Sov till klockan 3, sen till 5 och sen upp halv åtta. Jag är fortfarande helt slut så jag passar på att vila lite med Fille :)


Så fick jag blommor =) Dom luktar underbart och är så fina. Nu blir det middag och sen hoppas jag att fille somnar så jag kan få sova lite också =)

dsc00244 (MMS)

Jo men det är roligt att försöka få Filiph att sova i sin egen säng. Fasiken vad arg och övertrött ungen är idag. . Jag slår vad om att vi gett upp inom en timme. :p vi har urusel karaktär båda två..

Tar med mig sonen och vandrar hem till min mor för lördagsmiddag. Richard lämnar vi hemma så han får sova och förhoppningsvis sluta vara trött någon gång. Tror dock det är för det bästa att jag tar med mig filiph och går för själv blir man ju bara irriterad över att ha någon hemma som bara gnäller över trötthet och helt enkelt inte är till hjälp. Så för husfriden så ska jag komma bort lite. Skönt!

Vi har för övrigt kanonfint väder. Det är sånna här dagar som jag älskar mina termoleggins, det räcker med bara dom ute och man fryser inte ens. Huuuur skönt som helst. Aja, ha en trevlig helg. Jag finns på telefonen om det skulle vara någonting =)

Min lille skrutt! Han sov så himla bra inatt.. från 19-00.30 sen mat och somnade om till 05.30 sen mat och somnade om till 7.30.. wow! Jag är rätt lycklig faktiskt =D Jag kan bara hoppas att det fortsätter
=)
Jag tycker han är förbannat söt som ska ligga med kräklappen i ansiktet =) Mitt hjärta svämmar över av kärlek!

I kväll så ska jag o Filiph gå över till min mor och äta middag.. Very nice.
Efter middagen som bestod av tacos så skulle mr r fara och hämta min syster på flygplatsen och skutsa henne till jobbet, han roffade åt sig Filiph och vips så fick jag lite tid för mig själv =)


Så här hamnade jag =) Jag har inte lyft ett finger här hemma, tallrikarna står fortfarande på bordet, vardagsrumsbordet är överbelamrat med saker, posten ligger orörd. Fy fasiken vad skönt! Jag behövde den här tiden för mig själv och bara få halvsova i soffan. Ringarna under ögonen är som synes inte att leka med idag.

Snart kommer mr r hem med en stor godispåse =D Tills dess ska jag njuta av tystnaden och csi =D Tjingeling!
Frågade sköterskan på bvc om tips på hur jag ska göra för att sluta amma - använd en för liten bh sa hon.. fasiken det ser ju inte klokt ut! Ochhelt bekvämt är det inte heller =/

gravid magen är kvar.. blää..

morotshår och för liten bh.. tur att man kan bjuda på sig själv ;)


Update : Detta är alltså ett tips jag ratar rakt av.. Känns inte helt okej så att säga. ;)

dsc00240 (MMS)

Mitt lilla täta knyte. Snacka om att jag är världens hönsmamma.

Fy fan vilken natt! Fille är jätte tät i näsan trots koksalt, näsdroppar och nässug så har han varit mer vaken än sovandes i natt. Just nu ligger han brevid mig i soffan och har väll däckat av utmattning så jag ska försöka vila lite också.

Puh!

Nu har vi i alla fall ersättning hemma åt den lille parveln och det är väldigt possitivt då det är enklare för honom att äta ur flaska än att ta bröstet när han är så tät.

Just ja, vila var det. Ha en bra dag!

dsc00239 (MMS)

Ligga i mammas knä och äta mage is the shit säger Fille . :p jag som skulle göra middag så den stod på bordet när mr r och min mor kom hem från jobbet. Det är så svårt med en liten mysklump som ska vara nära nära nära. Men jag passar på att njuta, för som min faster sa igår så går tiden så fort att snart börjar han skolan. Hemska tanke. Min lillfis. :)

1,6 cm har den lille fläskisen växt på en vecka - tänk om man själv kunde växa så mycket och gärna så fort!
Så nu är han 56,8 cm lång och väger över 5 kg.. fläskis!
Hohoho, hittade bilder på telefonen som jag nu äntligen först över till datorn. Är väl en miljard bilder på Filiph men jag hittade också en bild på mig i slutet av graviditeten. Gud så fort man glömmer bort hur stor man var. Och jag som känner mig stor och tung nu - hur var det då inte när de här bilderna togs?

jo men visst.. schnyggt... eller inte :P
Idag så ringde min faster och frågade om jag bjuder på kaffe - ja visst sa jag och försökte lägga ifrån mig Filiph en stund för att hinna plocka bort det värsta. Det gick sådär men jag fick diskat lite, torkat spisen och kaffet hann bli klart innan hon kom. Det fick bli Zoegas och inte Gevalia trots att jag fick oväntat besök, ja man tager vad man haver! =)
 Fick huuuur söta kläder som helst också av henne. Så himla onödigt då jag är glad bara över att hon vill träffa mig och Filiph och tar sig tiden att komma förbi - men oo så uppskattat det är. Jag är så tacksam!

Fille just innan faster Carita kom på besök. Han är ju inte allt för snygg alla gånger. =P

Men han är trots allt min favorit!

I kväll så överväger jag att gå över till min mor en sväng - vore skönt att komma bort en stund. I morgon så ska vi på bvc och då får vi recept på mjölkfri ersättning till lille skruttungen.
På tal om det så är det som en helt annan bebis nu när han inte får någon mjölk. Han är så glad, tänk, var det så här det skulle vara att ha barn.. helt underbart!

dsc00238 (MMS)

Myskorven. Idag vill vi mysa mest hela tiden. Men det är ju inte helt fel det heller ;)

dsc00237 (MMS)

Hahaha! Snygg vinkel, ser helt klotrund ut i ansiktet men det bjuder jag på. Nu har vi kvällsmys och försöker sova. Vi hoppas trenden håller i sig och att Filiph fortsätter vara så här glad :)

Ikväll har jag klippt min lillebror, han fick tuppkam =P Jag är inte så grym med rakapparat vill jag lova :P Men det vart helt okej ändå.

Nu sitter jag och fortsätter med det jag påbörjade med Ewe igår - förstöra mitt hår. Vi får se , vi får se.. hoppas på bra resultat.

dsc00222 (MMS)

Kass bild men men. Springer runt i myskläder idag. Filiph är tät i näsan och har varit kinkig sen igår kväll så det blir en lugn hemmadag. Ska försöka få honom att äta med minst 4 timmars mellanrum och lite större mängder när han väl äter. De senaste dagarna så vill han gärna äta 30 ml i stöten gärna en till två gånger i timmen och så orkar vi ju inte ha det. Så nu får jag slita och försöka underhålla honom för att avleda hungern tills klockan är två ungefär. Men allt går bara man har tillräckligt stark karaktär(och det är risk för att det är på den biten jag faller, men jag ska försöka i alla fall :) ). För tillfället sover han och jag sitter och vaggar babysittern för att han ska sova en liten stund till i alla fall. Tjing


Sötungen min..

Åh mina fina pojkar!

Världens sötaste Filiph som annars hatar att ligga på mage, men igår så trivdes han som fisken i vattnet i pappas knä.

Morgonen spenderades med massa mys och bra filmer, vi hann kolla på både Trassel  och Burlesque.
Nu så är mr R och städar bilen och jag o Fillepille är hemma och myser. Jag borde väl egentligen ta tag i att göra någonting här hemma men fasiken jag ids verkligen inte.

Filiph är fortfarande en gladskit och jag är så chockad. Kan det vara mjölken? Jag ska hålla mjölkfri diet i några dagar till och fortsätter han vara så här glad så ska jag prova äta en skål med yoghurt och se om han reagerar på det då för då får vi ju veta helt säkert.

Klockan är snart elva och det är våran ungefärliga sovtid på kvällarna. Filiph är en glafis fortfarande.. nyss låg han i mitt knä och mös och nu ligger han i babysittern och bara tittar på saker - utan nappen i munnen ens, dessutom "pratar" han lite då och då med ior och tiger som han tittar på. Än så länge så har han inte haft någon skrik och panik stund idag - vart är min skrikbebis? Kan det vara så att jag nu har fått en glad bebis? En dygnet runt glad bebis? Peppar peppar!

Glad Filiph = mycket glad Sandra och Richard som orkar med att göra saker. Vi hoppas på att det inte är en engångsförtelse =D

Idag blir det hämtmat, och för att verkligen göra skäl för namnet så har vi beställt och richard är iväg och hämtar maten. Jag gick in på max hemsida för att kolla vad deras produkter innehåller (för att undvika mjölk) och såg att de har hemleverans nu. Fast ja, max i umeå hade bara avhämtning men man kunde göra beställningen på nätet(länk) och så bara fara dit och plocka upp maten vilket passar oss utmärkt då det går mycket snabbare än att fara dit och stå i kö och beställa. Så hämtmat it is! =D


Fillepille sötkillen ligger och snusar i soffan brevid mig. Stackarn som har blivit så tät i snoken att han har svårt att ligga plant och suga på nappen samtidigt får ligga lite upphöjd så det blir enklare att andas. Men förutom det så verkar han inte alls förkyld så jag hoppas att det bara är någonting temporärt och att det går över fort. =)

Håll tummarna för att vi får en skrikfri kväll nu =D


Precis hemkommen från en två timmar lång promenad i snörusket. När vi började promenera så snöade det inte så värst mycket , några små flingor bara men nu är det stooora snöflingor som seglar ner ganska snabbt.
Nu kan jag med gott samvete attakera godispåsen! =)

Lille Fille är ett ett superhumör idag. Världens glafis, och igår kväll så skrek han bara i två timmar i sträck i stället för de vanliga 3-5 så det kanske är så att han mår bättre när han får mjölkfri kost. Vi testar i alla fall i några dagar till så får vi se om han blir en gladis på heltid =). Nu lunch. Tjingeling!

dsc00220 (MMS)

Glafisen min :)idag har han legat vaken själv och varit glad i säkert 30 minuter. Det är ju rekord! :) jag är så stolt! :)

dsc00217 (MMS)

Morgon mys. Jobbigt att tappa nappen hela tiden så jag ger Filiph en hjälpande hand ;)


55,2 cm och 4925 g. Fy tysan vilken tjockis han är! Mammas lilla björnunge! =)

Veckorna springer iväg och på måndag blir han sex veckor och vi ska börja ge honom D vitamin droppar. I helgen så kommer även min underbara Evelina till Umeå och stannar ca en vecka, så nu blir det massa mys och skitsnack och långpromenader.

Vart även överaskad av en barndomskompis mamma idag som dök förbi bara sådär innan jobbet och hälsade på. Himla roligt! Jag blir så varm i hjärtat över att hon kommer ihåg mig och tänker på mig.

Idag har jag varit med min mor hela dagen och mest sprungit runt.. himla trevligt. Har också hunnit prata med min Anna i norrtälje =) Thats nice!



Nu är mr R hemma och ja, vissa saker är bara för roliga.. som att se honom ihop med Filiph! Hahahaha! Dom skänker mig så mycket glädje i livet! =)

dsc00215 (MMS)

Mina pojkar :) tänk så lycklig de gör mig :d

dsc00214 (MMS)

Sitter och kollar på gossip girl och väntar på att Fille ska vakna igen. Gnäll-fisen som är olycklig hela tiden om han inte får ligga vid bröstet, men han är rätt söt ändå ibland. :)