dsc00210 (MMS)

Babyteam tröjan har han fått av sin farmor och jeansen av sin mormor och moster. Byxorna är i storlek 50 och tröjan som är lite stor är i storlek 56. Stora killen som kan börja ha 56 i kläder :d Idag är min lille prins en gnällip. Men vem har inte dåliga dagar ibland? Jag njuter av dom bra stunderna, som att han är världens mysigaste att kramas med :d

Ja vi lyckades tillslut ta ett fint(?) kort på honom på fällen igår. Det är ju en bra start i alla fall =)
Först vart kortet så här


Sen vart kortet så här


Sötnosen.. =)

Mysponken en månad. Ska ta en bättre bild ikväll när han är vaken och vi har hämtat upp fårskinnet =) Får se om man kan komma ihåg att ta bild på fårskinnet varje månad - det vore roligt att ha sen när han är ett år =)


En månad efter förlossningen

Jag ser fortfarande gravid ut men det gör inte så mycket, jag trivs faktiskt ändå.  Magen är som en bulldeg fortfarande men inte heller det stör mig speciellt mycket. Jag trivs med mitt liv sov mamma faktiskt och kroppen kommer att komma tillbaka till tidigare form tids nog. Visst kommer det ta några månader eftersom jag fortfarande har foglossning men vad gör det så då? Tänk att man kan se ut så där och ändå vara nöjd med sin kropp - fantastiskt! =D

Nu är prinsen vaken så jag ska läsa lite för honom och sen bege oss ut på en promenad. Idag är en sån där underbart bra dag då jag önskar att Ewe hade bott i Umeå så man hade kunnat få sällskap på promenader. Men i framtiden kanske ;D

Tjingeling!

dsc00204 (MMS)

Gött övertrött och inte kan jag sova för det inte. Jag försökte gömma min röda nos men den skymtar fram ändå. Tyvärr är man inte så snygg när man är förkyld ;). I natt tänkte jag försöka få Filiph att sova i sin egen säng igen. . Hoppas man har bra karaktär för en gångs skull. I morgon blir vår prins en månad, det betyder att det var en månad sen jag låg på förlossningen och skrek i panik. Tänk vad tiden går fort trots att det känns som att dagarna släpar sig fram ibland.

Hmm, den där uppdateringen vart det ju inte så mycket av med men ni får överleva.

Jag börjar bli bättre från förkylningen nu också, det känns kalasbra faktiskt. Om nu bara näsan vill sluta rinna för jag tror jag börjar få sår efter allt snytande.

Filiph mår bra, och vi börjar få lite mer rutiner. Vi har funderat i omgångar på om han har kolik men än så länge så tror jag inte det. Men himla ont i magen verkar han ju ha tyvärr. Men trots att han är olycklig rätt ofta så är han verkligen min prins. Som jag älskar den lille kråkan. =)

Bilder, eh jo.. en annan dag.. nu skriks det. Tjingeling!

Efter en bra natt kommer tydligen en väldigt dålig dag och natt. . Man undrar ju onekligen vad man gör för fel. Jag önskar att han slapp vara så ledsen hela tiden.

dsc00201 (MMS)

Min lilla mysis.. Det är så att hjärtat svämmar över när han är glad :) nu har det varit fullt upp i en evighet så morgondagen blir bara att mysa och städa och friska till oss.


Alla sjuttioelva dubbelhakorna men de bjuder jag på ;D

Söndag och ensamma igen. Igår for Maddo hem till göteborg igen. Veckan har varit otroligt rolig, synd bara att jag fick den där förbaskade förkylningen som alla andra haft vilket resulterade i hög feber och död sandra de sista två dagarna - men what to do?

Idag så har jag inte gjort många knop alls, har inte ens fått på mig ordentliga kläder. Men det gör inte så mycket. La mig och sov med gobiten på eftermiddagen när mr r for iväg till jobbet för att fixa lite grejer och det var gudanådigt skönt. Nu ska jag återinta sängen och så får mr r fortsätta ta fille ikväll så jag orkar ta honom i natt.



Trots att han skriker på nätterna som om han vore en stucken gris så finns det ingen underbarare.. vad vore livet utan dig Filiph? Mammas goding!

Har varit på bvc idag. Filiph är nu 53,5 cm och väger 4265 g. Stora killen. Just nu har jag haft lite egentid på min "Nanny" (Maddo) tog ut Fille på en promenad. väldigt skönt då jag fick feber i natt och därav inte känner mig allt för rockig.


Min motivationsbild - så ska jag se ut igen!

En snarkande edlund på varje sida om mig. . Hur ska jag kunna sova? :p

Idag har Maddo varit en pärla, min mamma behövde hjälp med att lämna in bilen på verkstaden så Maddo klev upp tidigt och kom hit för att vara barnvakt. När vi sedan kom tillbaka så tog hon ut skruttungen på en promenix så jag fick tid att fixa datorn bland annat. Och ja, hon har väl mer eller mindre tagit hand om både Filiph och mig hela dagen idag.

Jag är sååå tacksam men ack så trött i alla fall. Jag önskar att jag kunde sova på dagarna så jag fick vila lite. Men men. Nu ska vi gå o köpa godis, jag längtar ihjäl mig efter ett par ferraribilar =) MUMS!


Absolut första bilden på Filiph. Tänk att det bara är tre veckor och två dagar sen.. skumt!

Lilleplutten med sitt alienhead =)

(Jag har fått min dator att fungera igen så nu kanske det blir lite bättre med bilder ;))

Det är kärlek på den!
Nu är Maddo på väg till mig :D Hon sitter för tillfället på tåget mot Stockholm och ska byta tåg där vid nio. Tåget beräknas anlända till umeå 06.28 i morgon bitti så det blir roligt att behöva stiga upp klockan sex för att fara o hämta henne. Tur jag har en snäll mamma somär villig att vara barnvakt åt Filiph så jag slipper väcka honom så tidigt i alla fall =)

Jag är så lyckligt lottad som har så underbara vänner som åker land och rike runt för att komma och hälsa på mig! Åh så tacksam jag är för att de tar sig tid =)

Nu hoppas jag bara att Ewe ska ha tid att komma inom en snar framtid också så är min lycka gjord. Det är de små sakerna som gör så himla mycket!


Me and Maddo! =D För övrigt så är det exakt ett år sedan vi träffades, vi började nämligen kursen på MHG den 18 januari 2010. Så coolt =D


Min underbara Ewe =D Håller tummarna för att vi får ses snart igen =)

dsc00196 (MMS)

Det är svårt att vara grinig på honom när han ligger bredvid en och sover så sött. Mysungen min. :)

dsc00191 (MMS)

Så skönt! Här ligger jag ensam i sovrummet med stängd dörr och ska läsa några sidor i min bok innan jag somnar. Filiph har sällskap av sin pappa, mormor och moster vilket gör att jag kan slappna av lite och kanske ta igen lite sömn. Rätt så najs att slippa ha skrik-jouren en stund nu då han varit på dåligt humör i två dagar. ;) jag passar på att njuta. Natti!

dsc00189 (MMS)

Förgrymmade unge. Han vaknade halv ett och åt, rapade, åt, rapade, bytte blöja, åt, rapade och sen spydde vi upp precis allt vi ätit. Grät en stund, åt mera men vart inte nöjd(konstigt nu är mjölken slut) så nu blir det ersättning. Medans vi väntar på den så busar vi med pappa. Bra sysselsättning mitt i natten. Snark. Hur är era nätter?

dsc00183 (MMS)

Har fått låna ett babygym av min moster som Filiph inviger. :d han verkar rätt nöjd trots att han har hicka som en tok. :) sötis

Kul att jag vaknar 04 även fast Filiph sover. Vad ska detta vara bra för säg?

dsc00181 (MMS)

"Få människor förstår lättnaden i en spya, speciellt om man får lägga en manlig rap efteråt" som mr R utryckte sig. Jo men vi har en rolig kväll med gnällig Fille. Att min dator vägrar göra som jag vill gör inte det hela bättre. Suck.

dsc00172 (MMS)

Idag har jag en hemmadag och bara vilar. Fille sover i sin babysitter och jag får en chans att plocka lite och faktiskt läsa lite också Måste fixa min dator snart så jag kan uppdatera annat än från mobilen, jag orkar inte riktigt med richards dator :p men nu ska jag återgå till plocket innan mitt mys vaknar :)

dsc00170 (MMS)

Bankmöte är sååå tråkigt tycker Filiph och snuttar vidare i stolen. :) sötnöten min.

dsc00169 (MMS)

Min lilla favorit som har lyckats ge sig själv två blåmärken på högra ögat. Men jag tycker han är förbaskat söt ändå, speciellt i bodyn han fick av tant Evelina. Min lilla prins :)

dsc00165 (MMS)

Mammas lilla björnunge. . Tänk så känslorna kan svalla för en sån liten.

dsc00164 (MMS)

Nu ska jag och Filiph hem för att äta pizza och mysa i vår ensamhet. Mr R är på utbildning för att min lillebror ska få övningsköra med honom. Shit vad vuxet!

dsc00163 (MMS)

Mr r läser om flygplan för Filiph. . På värmländska. Hahaha gud så gulligt!

dsc00153 (MMS)

Filiph ligger i babysittern med Jonna och Buddy och myser. . Tänk vad underbar han kan vara, mammas och pappas lilla prins! Vem kunde tro att det skulle gå så mycket tid till att bara titta på den lilla sötsaken. :)

dsc00151 (MMS)

Hemma från bvc och försöker vila lite. Har varit igång sen tre i natt då Filiph tyckte att natten var ett bra tillfälle att skrika konstant. Puh! Han däckade halv tio i morse och vart mindre glad då jag väckte honom vid elva för att gå till bvc. Får se om han vaknar snart eller om jag kanske kan få någon timmes sömn. Ha en bra dag. Kram

Idag så är Fille hela 10 dagar gammal.. tänk vad fort men ändå långsamt tiden går. Önskar dock att jag kunde få tillbaka min kropp jag hade innan graviditeten lite snabbare.


Vecka 5 i graviditeten

Vankande fetto några dagar innan förlossningen

10 dagar efter förlossningen - usch vad sakta det går ( men man får ju vara glad över att man minskar lite i alla fall)

Tänk om kroppen bara ville läka ihop nu så man kan börja gå långpromenader och träna, då är det ju inte omöjligt att åtminstonde komma ner till den kroppen man hade innan man vart gravid.

Någonting som faktiskt är possitivt är att jag får på mig mina gravidjeans igen och det gör mig grymt glad =) Idag så är jag dock ett flöto och orkar inte kliva ur mjukiskläderna ;D


Mysstund i amningsfotöljen som vi fick av mamma (aka den stolta mormorn) i julklapp. Filiph har fått för sig att han ska vägra äta om han inte får bli matad med flaska på natten och fy tusan vad dålig karaktär man har där vid tre på morgonen! =S Men på dagarna så går amningen rätt okej ändå.

Sen hade vi världens lyx natt, han åt vid halv elva, vid tre och vid åtta i morse. Dock så skrek han mer eller mindre konstant i en timme vid matningen vid tre innan vi gav upp och gav han flaskan så man var lite groggy ändå när man vaknade sen.

Stackars prinsen som blir så frustrerad att han skriker tills han kräks för att han är så frustrerad över att mjölken inte rinner ner i halsen på han utan ansträngning.
Så här mitt på dagen så kan man ju faktiskt skratta åt det men när man är där mitt i det så vill jag mest bara grina - hur värdelös känner man sig inte när man inte kan ge sitt barn mat? Så det är tur att det finns pump och ersättning.

Nu ska jag försöka packa upp en kartong som har stått hur länge som helst här i vardagsrummet. Min mormor och morfar kommer in på lördag och hälsar på så det är nog bäst att ha städat tills dess, eller vad tror ni?

Wow, uppdatering från datorn. Nu börjar vi få lite rutiner så det går att stjäla till sig några minuter vid datorn nu och då.

Förlossningen har jag inte bearbetat än och därför kommer det ingen förlossningsberättelse. Det var hemskt och fruktansvärt och jag är avskräckt från att någonsin skaffa fler barn. Så mycket kan jag säga.

Men ni kan få lite bilder i alla fall.


Första igångsättningen som bara gav värkar men inte gjorde någonting.

Värkar, små minipluttar som kom väldigt långt isär. Det var inte speciellt jobbigt - men som sagt så gav dom ju inte mycket heller.

26e december, sista magbilden. Kommer ihåg att jag när det var paus i värkarbetet sa till min mamma att jag borde ju skicka ett sms och gratta Matte på hans 25 års dag - eh ja, det rann ut i sanden kan vi ju säga :P

Mr R var hemskt road där ett tag :P

Vår lille minigris =) Han är rätt söt när han inte skriker faktiskt ;)

dsc00139 (MMS)

15 minus men ingenting kan hindra oss. Så skönt att få komma ut lite :)

dsc00134 (MMS)

Idag åt vi en riktig lyxfrukost för att fira att Filiph sov i sin egen säng och dessutom sov hela natten (förutom när han vaknade för att äta vilket är var tredje timme). Han har levt rövare med sin far nu på morgonen men jag är glad för jag fick sova :D