Det har tidvis varit en tung månad för mig. Sockerberoende delux är man ju så att avgifta kroppen från socker var inte tvärenkelt. Har "fuskat" två gånger, ena gången åt jag ca 10 chips och andra gången så åt jag en liten popcorn när vi var på bio.

På en månad så har jag gått ner 4.1 kg totalt.
Jag har gått ner 3% i kroppsfett (har en våg som mäter det).
Har även kört en koll med måttbandet och minskat en del
Rumpa : - 4,5 cm
mage : - 5 cm
midja : - 9,5 cm
arm : - 1 cm

Så det känns som att det fungerat ganska bra även om vågen inte visar några extrema siffror.

Jag beställde boken LCHF för hela familjen och den är verkligen toppenbra, överträffade mina förväntningar totalt. Många bra recept som är enkla att följa. Lite svårt att hitta ingridienserna till allt bara men det går om man letar lite.
image description
Mitt största beroende innan vi började med LCHF var coca-cola och i och med att man får dricka kolsyrat vatten (naturellt och även med smak) så gick det relativt smärtfritt att klara sig ur den lasten och inte ens må dåligt när någon annan dricker cola i min närhet längre.

Nu hoppas jag att jag ska kunna återuppta träningen lite mer i och med att richard slutar ha jour och förhoppningsvis så minskar jag ännu fortare i vikt då. Mitt mål är att nå min målvikt till Januari 2013, men förhoppningsvis gå ner en klädstorlek eller två till sommaren. =)

image description

Så för att sammanfatta, det är inte superenkelt som jag först trodde. Visst finns det där sötsuget och suget efter skräpmat där fortfarande men det är inte lika kraftigt längre, och jag märker själv att jag mår så mycket bättre nu så det är värt att fortsätta kämpa i alla fall nån månad till. Aldrig tidigare har jag minskat i omkrets så fort som jag gjort nu + gått ner i vikt o samtidigt fått vara mätt hela tiden. Att jag dessutom inte har tränat någonting är också ganska förvånande när jag tittar på resultaten. Får jag in lite träning så händer det nog grejer. =)

Sötaste lille Bubbo som myser runt i sin half piece nu på morgonkvisten. Nu väntar vi bara på att kycklingen ska bli klar så ska vi ut i skotta gången sen :/ Personligen tycker jag att det räcker med snö nu men tydligen inte. I eftermiddag blir det lekdejt med Kickan o barnen och sen hoppas vi att pappan i familjen hinner bli klar med plogandet till middagstid.

Igår var jag På bio med Richard och min lillebror, mamma barnvaktade. Väl på bion bestämde vi oss för att fuska o äta popcorn till filmen. Gott som tusan var det men om jag har ont i magen idag? Usch.. Så inte värt det! Snart en månad med strikt Lchf och jag mår väldigt bra faktiskt. Kroppens omkrets krymper hela tiden- även när vågen står still, så det känns motiverande. En full utvärdering av den här månaden kommer på onsdag :)

Min söta allvarliga kille som står o ritar. Dagen har varit fullspäckad med ärenden. Vi har bland annat letat lister till lägenheten, storhandlat och köpt en soda streamer. Hunnit laga mat, diska, frysa in kött o ja, en miljard saker till. Nu längtar jag tills klockan blir sju så jag kan få gå o sova när Fille lägger sig ;)

Min stora lilla kille som har börjat gå ute nu också :)

img_4487 (MMS)

Köksfönstret, nu räcker det väl ändå med snö?

img_3049 (MMS)

Richard är ute och plogar, Filiph sover och det värsta stöket är bortplockat. Nu blir det att kika på Greys anatomy med ett glas rött och mest tycka synd om mig själv för att jag är helt ensam o övergiven en lördagskväll ;)

Gjorde lchf snickerskakor idag, nomnomnom! Tog mig även en tur ner på stan till en liten butik som heter Lakritsbiten och köpte ren lakrits. Det var super mumsigt!

Idag kom min bok äntligen! Som jag längtat, och jag kan lova att den överträffade alla mina förväntningar. Så i morgon förmiddag ska jag gå på Coop o handla lite mer från deras lchf sortiment så jag kan prova baka o laga nya maträtter. Två bilder, så här ser boken ut och så här gör man lchf chokladbollar(passar även nötallergiker) :)

Igår tog jag mitt pick o pack ( Filiph) o for till mamma. Den här jäkla förkylningen tar död på mig. Jag orkar ingenting. Hittade Dock storasysters filmer här så jag njuter av att bli ompysslad i bara få se på dålig film hela dagen.

img_6747 (MMS)

Sjuk mamma delux. Idag fick Richard flytta in dvdn i sovrummet o jag kliver inte upp. Fy tusan att jag alltid lyckas bli sjuk. Richard är söt o tar Fille och försöker laga ratatouille samtidigt. My night in shiny armor.

Förkyld mamma + förkyld Filiph är inte jätte kul. Jag deppar med att kolla på Greys anatomy och dricka Ramlösa medans älsklingen sover.

img_4119 (MMS)

Minus ett kilo på fyra dagar. Jag är glad :)

Lchf bröd helt utan kolhydrater. Hoppas det smakar bra :)

img_0318 (MMS)

Igår bakades lchf bröd. Helt okej faktiskt. Idag tog jag mig hör och häpna ut på en powerwalk, 3 km blev det. Lite men ändå någonting :)

img_8652 (MMS)

När dörren ser ut så här på insidan är det jäääävligt kallt ute. Vägde mig idag, -1,3 kg på en vecka :) jejj! Ganska nöjd med det faktiskt. Ska försöka få till lite träningspass i veckan också, bara det slutar vara så kallt så man kan vara ute mer. Annars blir det att ta tag i yogan :) nu är jag motiverad :)

Sötkorven var lite trött och fick mysas med pappa en stund.

Korv o två sorters ost... Nomnomnom!

Nam nam nam! Lchf kladdkakemuffins var riktigt mumsigt!

Ett steg närmare det hem jag vill ha.. Äntligen fick vi upp tvn på väggen, nu måste jag bara orka ta tag i att gör klart hallen.