God morgon god morgon!
Hur står det till med er? Här är det ganska bra, tablettera jag fick av min läkare gör att jag sover grymt bra(förutom då richard ligger och znoosar och sen går och smäller i varenda dörr som finns i lägenheten). I morse vart jag väckt av Lasse-liten som tyckte jag skulle kolla flygbiljetter. Resan hit är redan bokad men gosh vad dyrt det är att flyga om man inte flyger på ungdomsbiljetter. Inte helt okej.


Sen ringde jag Nenny och bestämde att jag ska komma över till henne när jag ätit frukost och gjort mig klar. Och efter det så ringde min mor helt nyvaken och sa att hon kommer förbi så jag får bjuda på frukost. Myspys =)

Nu håller jag dock på att hungra ihjäl och mor min kommer nog först om en timme så jag ska ta och göra mig en rostmacka med nutelle på =) Myms!

20100828021 (MMS)

Ska strax iväg och äta middag med systeryster så nya kläderna åkte på,jag är så nöjd. Känner mig inte som en heffaklump i dom i alla fall. :)

Idag så tog vi ett ryck, tvättar alla nya sängkläder som vi har köpt, även alla sängkläder och kläder till Kotte. Plus att vi tvättar vanliga kläder då. Vi håller även på att packa in kläder, sängkläder och handdukar i skåpen så att vi får lite plats i vardagsrummet för att sätta upp bokhyllorna. Just nu är det överbelamratmed grejer så det är ju bra om man får det gjort =P

Kotte sparkar på i magen, faxar runt och har sig och det är himla mysigt. Har typ en miljard bristningar på magen så man ser ut som en blårandig zebra trots att man smörjer och smörjer hela tiden. Inte helt okej, men det är ju tur att sommaren är över så man inte behöver visa magen för någon annan än mr R.

Nej nu ska jg packa upp lite mera. Tjingeling
Igår så kom underbara Sara över på middag, har inte träffat henne på år och dar men gud så trevligt det var =)

Idag hade jag möte hos distriktsläkaren på morgonen, han kände och klämde och ställde massa frågor, sen sjukskrev han mig i en månad och skrev ut citodon för att kunna sova.
 
Sen for jag ner på arbetsförmedlingen och pratade med dom och vidare till försäkringskassan.. nu ska jag ringa massa samtal i nästa vecka och invänta papper från försäkringskassan. Ska även prova gå på akupunktur för foglossningen och se om det hjälper.

Fick äntligen min lön idag också så nu har jag handlat lite nya kläder, ett par mammajeans, ett par mammaleggins, två linnen och en tröja. känns bra att ha lite kläder som passar igen.. hoppas dock kunna övertala älskling om att köpa lite andra kläder åt mig, återkommer med resultat. :P

Nu knarkar jag ned mig och försöker vila upp ryggen lite =)


Just det, vi planerar att ha inflyttningsfest i nästa helg.. inget är helt bestämt om vilken dag eller tid men vill du komma så hör av dig så får du mer information =)

Till maten så drog vi igång en film att kolla på, och sedan smaskade vi även i oss efterrätt - chokladpudding. Filmen var ju så klart inte slut när vi ätit klart så vi blev liggandes i sängen och skulle kolla klart på den innan vi började fixa här hemma. Jag vaknade ca 21.10... lite trött kanske? Mr R hade tydligen också somnat en stund, och konstigt nog så har han alltid mer energi än vad jag har. Han håller på att måla klart vårt köksbord och jag funderar på att helt sonika lägga mig och sova igen.

I morgon är det mycket som ska göras, ska till arbetsförmedlingen, ringa massa massa samtal och sen så kommer en gammal vän över på middag vilket betyder att jag måste få i ordning i köket så det går att laga mat och äta där.

Jag är inte direkt den mest produktiva på dagarna nu för tiden så jag hoppas jag lyckas med mina göromål :P

Sussa sött!

20100825012 (MMS)

Ligger i sängen och tycker ofantligt synd om mog själv medans jaglåter älsklingen laga mat.

Bra fråga, och data-sladden till mobilen? Hmm.. blir himla lite bilder utan dem. Ni får överleva.

Onsdag idag, mammsingen ringde och väckte mig och tyckte att jag inte skulle sova mer, så upp gick jag. Sitter och äter frukost och kollar datorn samtidigt och sen ska jag nog gå med mamma en sväng och handla innan jag ska till barnmorskan.

För övrigt så är jag rätt så tjock nu i vecka 22.. (bilder på magen kommer när jag hittar igen kamera eller sladd till telefonen) snart behöver jag en egen omloppsbana :P Har gått upp 9 kg sen jag vägde mig första gången i vecka 8.. usch! Men men.. sånt är livet, får hårdträna sen så man går ner fort igen.

Tjingeling!
Men hittar inte några grejer, fasiken. Får nöja mig med lite chokladpudding så länge =)
I natt så premiär sov vi i lägenhen och jag sov som en gudinna. Vaknade vid halv sex av att jag var kissnödig och kunde inte somna om, detta avhjälptes med att sätta igång parlamentet och vid sju så somnade jag igen( fast jag hann faktiskt till och med plocka upp lite saker innan jag gick och la mig igen).

Mamma ringde för ett tag sen och väckte mig och tyckte väl att nu får det vara nog med sovande :P Men men... funderar på om man ska måla klart bordet först och bada sen eller bada först och måla sen? Hmm.. får fundera över frukosten. =)

Tjingeling!
Sängarna står i sovrummet bäddade och klara, byrån har vi fått in och för tillfället står tv + richards dator i sovrummet. Det är inte optimalt men det funkar. =) I natt så premiärsover vi i våran lägenhet, halleluja moment!!

Måste bara uppdatera om mysigaste grejen, ligger här på mage i våran säng, i vårat sovrum och surfar på min dator och fy tysan vad Kotte sprattlar runt i magen nu. Nu är han på G =)
Orkar inte skriva så mycket. Skulle till barnmorskan idag, hon var sen - IGEN! Jag gick och knackade på efter 15 minuter och talade om för henne att jag vill ha en annan barnmorska, en som har tid för mig.  Skitdag.

Bråkat med lillebror. Skitdag. Blev vän med lillebror - skönt.

Har satt ihop sängen i våran lägenhet - skönt.

Har gjort och ätit palt - gott men inte så skönt, hej paltkoma!

Nu vila lite och sen fara hem till vår egna lägenhet och bädda sängen och lägga sig. Myspys!


Wohooo!!!!

Bordet är målat svart första vändan. Så nu får det torka och sen blir det att fara hit lite senare och måla sista vändan - i morgon är det brukbart =D

Sovrummet är klart, ska bara städas och sen kan vi sova här. Hallelulja!
Idag har vi shoppat. Budade på tradera på en baby björn och vann aktionen för 205 kronor. Mycket mycket nöjd måste jag säga.

Sitter och kollar på blocket efter det skötbordet jag vill ha och hittade det i timrå för 500 kronor - kanske värt att ringa och kolla om det finns kvar?
Nu har vi hunnit in i en ny vecka med graviditeten också.. jag är lite långsam på att uppdatera om den har jag märkt. Men jag tror ändå inte någon mer än jag bryr sig så.

I måndags så skjutsade richard in mig på akuten, jag har aldrig sett honom så orolig och bekymrad förut. Han var otroligt orolig för att någonting skulle vara fel på Kotte, men det visade sig fort att Kotte mådde bra och att det i stället var Kottes mamma som var trasig igen.

Nu känner jag när Kotte rör sig jättetydligt och det blir bara tydligare och tydligare för varje dag som går. Även Richard känner rörelserna starkare vilket är himla mysigt. Kotte har dock bestämt sig för att vara en nattmänniska och vaknar gärna till precis när jag går och lägger mig. Det är inte helt okej enligt mig då jag verkligen inte är en nattmänniska. Men what to do?




Nu är du 20 veckor gången (eller gravid i 21:e veckan, om du föredrar att räkna så). Du kan förmodligen känna hur din bebis rör sig inne i din mage: Dessa kittlande rörelser har de flesta blivande föräldrar sett fram emot.

Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Din bebis tränar nu sitt nya lilla matsmältningssystem genom att svälja fostervatten. I fostervattnet finns näringsämnen och vatten, som bebisen absorberar. Det som blir kvar fortsätter ned i tarmen och bildar barnbeck (mekonium) — den grönsvarta eller ljusbruna substans som är din bebis första bajs och som kommer ut de första dagarna efter födseln.

Kring den här tiden kommer du som är förstföderska att gå på återbesök på MVC och då får du ett moderskapsintyg av barnmorskan. Det är ett intyg som bekräftar att du är gravid och ger dig datum för beräknad förlossning. Detta intyg ska du skicka till Försäkringskassan. De kommer sedan att skicka dig en blankett som heter "Begäran om föräldrapenning" som du ska fylla i och skicka tillbaks till Försäkringskassan.
Aldrig någonsin förr har det varit så skönt att få komma hem till mammas lägenhet. Efter två nätter på sjukhuset så kommer jag sova som en prinsessa i natt. Bilder från min lilla "semester" kommer upp senare.

Jag har i alla fall överträffat mig själv, utan att gråta så har jag fått :

Tagit tre blodprov ur höger arm
Tagit ett blodprov ur vänster arm
Fått en droppnål satt i höger hand
Fått två sprutor med smärtstillande i höger ben
Fått två sprutor med smärtstillande i vänster ben

Sen fick jag en spruta i höger ben igår men då grät jag för det gjorde skit ont. Men jag är nöjd över hur mycket dom styckit mig utan att jag har fått panik i alla fall. =D

Duktig Sandra.

Tack till mina underbara som höll mig sällskap på sjukhuset, Jenny, Ewe, Camilla och Richard.. jag hade nog dött av tristess utan er.. =)
I morse när mr Rs klocka ringde så sparkade jag på honom i vanlig ordning,  får en uuuhhh.. mmmm... till svar och världens mysigaste kram och massa pussar i nacken... vi vaknade igen vid halv sju... så kan det gå när man inte kliver upp på en gång :P

Har pratat med Anna-Lena på Akelius som äntligen har kommit tillbaka från sin semester. Hon är då betydligt trevligare att ha o göra med så det känns bra. Berättade för henne att vi skiter i vad André sagt om att vi inte får göra om och hon tyckte vi gjorde rätt i det.. Fast hon är väl smart och tänker att woho, vi får en fräsh lägenhet gratis.

Aja.. Nu ska jag göra lite kaffe och någon macka sen ska jag slänga igång en tvättmaskin. Lyckades ju glömma bort att vi hade tvättstugan igår så det var bara att boka om till idag.

Hoppas ni får en bra dag. Tjingeling! =D
Med mat i magen så blir man lite gladare =) Så nu sitter/ligger jag på golvet i köket och lyssnar på musik och småpratar med herrn som målar. Snart snart snart är vi klara =) Köket är strax klart... sen hallen och sovrummet... vi kanske blir klar i veckan i alla fall. Hoppas jag inte har ont i ryggen i morgon så jag kan fara hit och måla lite =) Peppar peppar..
Så här bra hade förra hyresgästerna spacklat igen sina plugghål..

Så här roligt såg det ut när vi hade "gjort om , gjort rätt"

Tapetsläpp är såååå roligt =/
Och så vidare i hela lägenheten... vilken skit lägenhet!

I fredags spenderade jag en dag på stan med min syster..



Hon bjöd på luch och hallon och väldigt trevligt sällskap =)


Fredag kväll = crosskörning i sävar

Min finfina karl =)

Hahaha, underbara Josefin!

Freddy och Annica =D

Tommy och Richard

En trött Jonas..


Ny hårfärg har man fått också.. Måste nog lägga in en toning eller helst en nyansering då det är väldigt gult men det funkar i några dagar.



Älskpälsk jobbar på med lägenheten =)
Den här helgen har jag mest sovit känns det som.. har vaknat kring 11 både igår och idag vilket på sitt sätt är himla skönt men hela dagen försvinner ju. Så nu ska vi ta och fara till lägenheten och måla lite mera.. måste gruna en gång till på grund av att de förbannade tapeterna var så j*vla mörka. Funkar dåligt när man vill ha vita väggar men va fan. Aja, inte sitta vid datorn hemma hos mamma och slöa - nu ska karln piskas till att göra klart så jag får flytta från mamma innan hon kommer hem från sundsvall. Jag vill få bo i min egen lägenhet med mina egna grejer nu!

Mamma : Jag gör mitt bästa för att du ska få tillbaka ditt hem.. men det går sååå långsamt när jag inte kan hjälpa till så mycket.

Igår så hjälpte Josefin mig att färga håret också.. vart bättre än förväntat. Älskar Jossas komentar när färgen sitter i och börjat verka : "Det ser ljust ut nu" - Ja raring, det ser ljust ut på många sätt och vis ;-) Med dig har jag alltid så himla roligt =D
Nu är det mycket som händer.. Igår var vi ut till Sävar med Josefin och Jonas och herrarna körde cross. Det var otroligt trevligt och tiden bara flög förbi. Kameran glömde jag hos mamma (sitter i vår lägenhet nu) så bilder får dyka upp senare.

Snart är vi klara med lägenheten, hoppas jag i alla fall. Jag kan inte göra så värst mycket då jag har så ont i ryggen hela tiden men jag är sällskaplig i alla fall =)

Släpade med mig mr R ner på stan idag för att kolla på lite möbler som jag vill ha och även på lite kläder. Det slutade i att mr R köpte en klänning åt mig som jag kan ha när jag ska på 50års kalas. Han är då för snäll.

För övrigt så har jag nu inga kläder alls som passar längre.. det börjar bli problematiskt så det är bara att hoppas på att jag får min försenade lön snart så jag kan förnya garderoben lite. Ett par jeans och en BH står högst upp på önskelistan för tillfället.

Nu ska jag vara hejjarklack. Tjingeling!
Jag borde få pris för att jag är så grym på att maskera :P


Ruffsigast i stan! O ja! ;)

Bjuder på några bilder från gårdagen också =)


Josefin sliter kabel...

Josefin letar kablar...


Woooaaaaahhhh! Kabeln anfaller...!!!! Hahaha, fy tysan så roligt vi hade :P
Innan så var köksväggarna bruna med massa fettfläckar på..

igår så grundade richard och nu ska jag ta kanterna...



Det blir bättre i alla fall =) Ska se om min kropp vill jobba med mig så jag kan få måla lite nu eller om det slutar i katastrof.. tjingeling!



Update : Nu har jag slipat det jag spacklade igår.. så nu är hallen klar för att grundas och målas. Nu tar min rygg död på mig och jag börjar må illa på grund av att det var ett tag sedan jag åt nu. Blir till att ta en välförtjänt paus nu tror jag. Jag känner mig ändå lite duktig trots att jag inte öppnat färgburken än så länge :P
Igår så var jag med Josefin och pysslade i lägenheten hela eftermiddagen. Vi var på kabeljakt, slipade, spacklade och maskerade. Vi hann även med att äta lunch och snacka massa skit. När richard kom efter jobbet så tog han över och jag for hem och la mig en sväng då jag hade förbannat ont i ryggen. Jag har misstänkt foglossning i några dagar nu och fick äntligen tag på barnmorskan och fick fråga henne vad hon tror. Hon trodde också att det var foglossning och tyckte att jag inte skulle renovera lägenheten på några dagar utan att jag i stället skulle vila. Hur ska detta gå? Jag måste verkligen få lägenheten klar... så aaa, får försöka vila lite men vad tusan....

Aja får väl försöka göra annat då.. som att typ.. hmm... kolla på tv? Städa hemma hos mamma? Försöka få tag på jobbet igen? Ja nått kanske jag hittar på.. =)
Jag fick en komentar från någon annonym som hade fått rådet från sin barnmorska att inte äta kräftor eller räkor om hon inte hade fångat dom själv. Alla barnmorskor i sverige skall gå efter Livsmedelsverkets råd för gravida och på deras hemsida hittar man dessa listor :

Ät 2–3 gånger i veckan,

välj olika sorter

Någon gång per år

Exempel på fisk, fiskprodukter och
skaldjur som är säkra att äta

OBS - Gravad, rökt fisk och sushi:
ät nygjorda eller nyförpackade
produkter. Kontrollera förpackningsdatum.

All odlad fisk
Alaska pollock
Ansjovis
Blåmusslor
Fiskbullar
Fiskpinnar
Flundra/skrubbskädda
Hoki
Hummer
Kolja
Krabba, det vita köttet
Kräftor
Kummel
Lax och laxfiskar
Lutfisk
Makrill
Pangasiusmal
Pilgrimsmusslor
Räkor
Rödspätta
Sardiner
Sej
Sik
Sill, även inlagd
Tilapia
Tonfisk på burk
Torsk

 

Listan är inte fullständig, det finns
många fler sorter som går bra att äta.

Ät högst 2-3 gånger per år
sammanlagt av följande sorter
(kan innehålla kvicksilver)


Abborre
Gädda
Gös
Haj
Lake
Rocka
Svärdfisk
Stor hälleflundra (Hippoglossus
hippoglossus)
Tonfisk, färsk/fryst

 

Ät högst 2-3 gånger per år
sammanlagt av följande sorter
(kan innehålla dioxin och PCB)


Strömming, även surströmming


Lax* och öring*, vildfångad från
Östersjön, Vänern och Vättern
Röding*, vildfångad från Vättern


* Det gäller främst kvinnor som äter
egenfångad fisk, eftersom dessa fiskar
sällan finns i vanliga affärer.


Så tyvärr så har du nog råkat ut för en dålig barnmorska =/
Då jag själv nyligen läste Hälsa, kost och fysisk aktivitet så har jag ganska bra koll på vad som är bra och inte bra att äta.. Men självkalrt så kommer man inte ihåg allt.. =)
Mannen är ute med vänne på middag och krogrunda (mitt i veckan :O) och jag är ensam hemma och får ha myskväll för mig själv.

I morse så vaknade jag med ont i ryggen - foglossning. Inte roligt. Så hela min dag har varit skit mer eller mindre och därför är jag glad att jag får en kväll att bara rå om mig själv på =) Har hyrt en film och köpt ett paket kräftor som jag ska lyxa med. Sen ska jag nog ta mig ett bad =)

Så grattis på min tisdag till mig =D Hur firar ni eran tisdag? =)
"Nu är du 19 veckor gången (eller gravid i 20:e veckan, om du föredrar att räkna så). Grattis! Du är snart halvvägs igenom din graviditet. Nu kommer du kanske att börja känna dig tröttare. Magen kommer att växa snabbt under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta sig en titt på bra midjeresårer — eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill är det skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och den håller på att lära sig känna igen ljudet av din röst. Anlagen till din bebis mjölktänder är redan färdiga och det som så småningom kommer att bli vuxentänder håller redan på att formas bakom dem."





Har nu varit på ultraljud, fy tusan så läckert det var.. åh min lilla mjuffo alien i magen så sööt =)

Med en enkel tulipan.... hurra hurra hurra hurra!

Att du blev född är helt fantasiskt underbart och någonting som verkligen måste firas, Grattis Evelina!



Nu ska här slipas =)




PUH! Men det är bra att sysselsätta sig så jag inte tänker på ultraljudet hela tiden.. åååh, jag längtar ihjäl mig! =)
Hoho ja ja, efter att vi hade spacklat lägenheten så vart det att äta lite och sen köra igång lite tvätt. Så nu har vi tvättat fyra mas sängkläderkiner tvätt också =) bland annat så tog vi tag i att tvätta sängkläder, det känns jätteskönt =)

Nu står älskpälsk som vanligt och lagar mat - jag är så förbannat bortskämd med att slippa laga mat :P Hoppas han aldrig slutar skämma bort mig så här :]

I morgon så ska jag träffa Jenny och äta lunch innan Ultraljudet. Är helsåld på Josefin-tacos så det blir nog att bjuda Jenny på det =D Fy satan för cravings.. eller okej, bra matlust helt enkelt. Jag är ett fetto ;)

Är sååå nervös för ultraljudet i morgon. Tänk om någonting är fel? Åh! Hur ska jag kunna sova i natt?

Föresten, Richard kände Kotte röra sig i min mage idag =) Snacka om läskigt :P
Precis hemkommen från lägenheten. Vi har spacklat. haha! Vilket skämt, dom som bott där tidigare kunde inte spackla och hade spacklat igen plugghålen med pluggen kvar (dock utstickande ur väggen) i väggen så det var bara för oss att göra om. När vi väl började spackla så släppte tapeterna i hallen. Fy fan vilket skämt den där lägenheten är. Men men.. vi är ett steg närmare att kunna flytta in så jag är lite glad ändå =)

Nyss hemkommen från Josefin och Jonas som bor på gården brevid. Josefin bjöd på världens godaste taco-rätt och sen vart det film. Nu ska pensionären sova innan hon somnar ståendes. tjingeling!
God dag!

Idag så fick vi veta att mamma och lillebror kommer hem om 10 dagar. Det betyder att vi ska ha flyttat ut ur deras lägenhet tills dess då de får gäster sammma dag som de kommer hem.
Så nu ska vi snart fara på bauhouse (hur stavas det?) och kolla vad vid färg och grundfärg kostar. Måste få börja måla så vi får in grejor snart.

Akelius har i alla fall sett till så att vi får vardagsrummet målat av måleripoolen, sedan ska måleripoolen lämna kvar färg så att vi kan måla köket själva. Så vi behöver bara stå för kostnaderna för färg i hall och sovrum. Är det värt det? Hmm, får se när vi kollat vad det kostar.

Nej nu ska jag göra nått vettigt =)

Jag var så snygg igår när jag låg o kollade på datorn och Richard använde mig som bord :P

En trött Sandra efter en cykeltur =P

Ett klädombyte senare så är man fortfarande lika död =P


Myskväll med älskling och

Fredagsmyyyyyys!! =D
Nu är vi inne i vecka 19, snart 20.. och på måndag så ska vi på Ultraljud. Jag längtar ihjäl mig. Samtidigt så känns det som sagt ganska läskigt. Tänk om jag har dödat Kotte? Tänk om Kotte har grava missbildningar. =/ Jag är lite skrämd.



Så här ser magen ut idag i alla fall =) Tjock som faan är man då i alla fall och alla kläder börjar att bli för små. Kan det inte bli lite kallare ute så man inte svettas ihjäl av att gå i leggins snart?

Varje vecka så får jag två stycken nyhetsbrev på mailen som handlar om graviditeten i just den veckan man är i och tänkte lägga upp lite information.



I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja. Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18 - 20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

(Ibland känns det som fjärillar i magen och ibland så känns det som att magen kurrar fastän den inte gör det. Speciellt mysigt är det när det kurrar till i magen av att Richard smeker den.)

 

        vikt.JPG         langd.JPG        
    260 gram                    17,5 cm

  

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera.

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

När hann det bli fredag? Jag har ju torsdag idag? =O

Det possitiva med att det är fredag är att det vara är tre dagar kvar till Ultraljudet. Dock är jag lite rädd för det då jag till och från är helt övertygad om att jag på något sätt har dödat Kotte.

Aja, idag ska jag träffa Josefine på förmiddagen/mitt på dagen så jag bör nog kanske duscha och äta frukost. Har börjat äta youghurt och flingor (jag vet jag vet, det är massa socker i flingormen det skiter jag i =P) till frukost så jag känner mig jättenyttig =)

Sen i eftermiddag så ska jag kanske träffa Jenny, skulle ha träffat henne redan i tisdags men det har inte passat då hon är vaken på nätterna och sover på dagarna och jag är vaken på dagarna och sover på nätterna.. tråkigt när det blir så =( Men vi får se om det blir av. Jag räknar då inte med det.

Hoppas att älsk får tag på akelius idag så vi får något svar. Jag vill få i ordning väggarna först så att man kan börja bo där någon gång.


Gamm gamm bild på jossa =D

 på mig o jossa =)

Dragkamp över snuskgropen.. på botten låg det massa öööööl =)


Norsk korvfest


Abbe


Speciella klädslar finns det gott om ;)


Vårt "kylskåp" =)

Roger och Richard =D

Karin och Kurt - Sötnosarna =)

Vill man inte hoppa i självmant kan man oftast få hjälp av personen bervid ;-)

Det vart många samtal vid tälter. Otroligt trevligt =D

Slitna krigare i väntan på att tävlingarna ska börja =P Det bjuder jag på!

Jag har ca 400 bilder från träffen så det kommer nog komma upp fler senare när jag orkat gå igenom alla ;)
Idag är det sol, i alla fall än så länge så jag ska passa på att äta lite frulle och sedan försöka hitta bästa vägen att cykla mellan mariehem och ålidhem så jag kan hälsa på min jessica =D

Hittade en über gammal bild på henne på mors dator så jag bjuder på den, får se om den får vara kvar för damen ;)



Min tokiga Jessi :D
Kommer inte ihåg om jag har berättat att min telefon dog idag? Den abra hängde sig och touch-funktionen slutade att fungera så jag kunde varkligen inte göra ett skit. Så nu är den inlämnad på Elgiganten och återkommer om 2-3 veckor. Så inget mms-bloggande på flera veckor. Ska däremot försöka att uppdatera oftare.

Fick ombesiktning av lägenheten idag och Akelius gick motvilligt med på att måla väggarna i vardagsrummet åt mig.. eh, okej det var väll inte så svårt?

Richard ska ringa dom i morgon och fråga om vi får måla resten själva för det ser för jävla illa ut om jag ska vara ärlig. Jag orkar inte bråka med dom mer, tre dagar räcker för mig faktiskt.

Vi har börjat bära över lite grejer till lägenheten också så om det inte regnar i morgon kvälls å ska vi försöka få dit sängarna också. Det kan ju gå även om vi inte har något släp, vi ska ju faktiskt bara till kvarteret brevid så det borde ju fungera.

Om jag har möjlighet att ha bilen under dagen i morgon så blir det att forsla kartonger och kanske lite kassar med kläder och sådant. Har jag inte bilen i morgon så blir det att plocka upp de som vi körde dit idag och sätta upp lite lampor.

Jakten på en ny lägenhet har börjat då jag är så otroligt missnöjd med bemötandet från Akelius sida. Får man behandla sina hyresgäster så illa? Snälla kliv ner från era höga hästar.

Jaja men nu ska jag inte störa mig mer. Vardagsrummet får vi målat och får vi inte måla resten av lägenheten så gör vi det i alla fall. Så är det. Jag skiter faktiskt i vilket. ;P

Föresten, är det någon av mina vänner i Umeå som läser detta som har kula på sin bil och har lust att låna ut den under en kväll i veckan/dag i helgen? Jag kan bjuda på kaffe som tack? =D


Så här såg handfatet i badrummet ut när han som besiktat lägenheten ansåg att det var rent och godkänt. Vad tycker ni? Är det okej att ett handfat är så här skitigt när man flyttar in i en lägenhet? Får man så lov att ta lite skit och städa själv?
Haha! Ringde och gjorde en felanmälan idag och tjejen jag talade med vart nog lite förvånad då jag ville felanmäla hela lägenheten + personen som godtjänt den. Festligt tyckte jag. Hoppas verkligen att det blir nån ordning för den ligger så himla bra till och har en väldigt bra planlösning så det vore skönt att kunna bo kvar i några månader i alla fall. Men vi får se.
Igår fick jag nycklarna till lägenheten, efter många om och men. När jag ringde till Akelius för att få nycklarna så hittade dom inte nycklarna, det tog dom ca en timme att leta reda på rätt nycklar och när jag sedan åkte ner och hämtade dom så hittade personen som hette André inte nyckeln till garaget. Att leta reda på dom tog ytterligare 30 minuter. Mycket krångel men tillslut så fick jag nycklarna och for och premiärkollade på lägenheten.

Den var hemsk. Den var inte städad. Jag dör. Det låg hår i badrumsskåpet bland annat, alla dörrkarmar var skitiga, alla fönster var skitiga, toaletten, badkaret, handfatet var skitigt, alla skåpsluckor var skitiga och så vidare... det var äckligt. Efter mycket bråk med den där sommarvikarien André på Akelius som hade godtjänt besiktningen och städningen (och även talade om för mig att lite skit får man städa upp själv när man flyttar in i en ny lägenhet) så fick en städare från umefresh(tror jag) komma och kolla på lägenheten och i dag så kom dom dit och städade.  Så det är åtminstonde lite possitivt.

Jag ska sätta mig på min dator sen och lägga upp bilder på lägenheten. Tapeterna är HELT förstörda men tydligen är det godkänt det med. Jag är så besviken. Ni får se sen.

Till något possitivt, i helgen så kände jag kotte röra sig för första gången och idag så buffade det till i magen igen =) Woho...!!
Vi överlevde helgen. Jag är helt död. Kotte sprattlade runt i magen när Richard strök på den. Stek-lunch hos mormor idag. Nu bad. Uppdatering sedan.
Tjingeling!