20110331230 (MMS)

Jag är klar hos spec mvc och ska handla lite middag. Jag förtjänar hämtmat efter den här dagen!

20110330226-001 (MMS)

Trött mamma som fått sova för mycket i natt. :p Nu är jag hos min mor eftersom jag inte har nått vatten hemma på förmiddagen, nu igen. Man bara måste älska väggen i hallen! Funderar på att gå till öppna förskolan när dreggelpelle vaknar :)

Igår var jag trött och hade inte alls någon lust att laga mat, och på schemat stod helstekt kyckling i ugn. Det kändes tugnt ungefär hela dagen att behöva ta tag i att laga middagen men det var ju jag som hade bestämt maten och tinat kycklingen så det var bara till att görat - det var jag fullt medveten om.

Jag ringde mr R för att beklaga mig och yttrade orden jag aldrig trodde skulle komma ur min mun "Varför måste vi äta så vuxen mat för? Vad är det för fel på korv och makaroner lixom?" Jag som för det första inte tycker speciellt bra om korv och för det andra inte är en storälskare av makaroner, ja ibland så chockar man sig själv helt enkelt :P.

Nu, helstekt lax i ugn med potatis och hollandaise sås. Mums!
Tung kväll... Jag känner en sån stor sorg i mitt hjärta men tyvärr kan det inte hjälpas. Hur länge ska man försöka skapa en relation när det faller platt som en pannkaka varenda gång? Hur länge ska man orka bli sårad och känna det som att man bara får ta skit och hårda ord vad man än gör och hur man än försöker? Det är tungt och jag är ledsen och jag önskar att det gick att reparera. Jag fick precis höra att jag inte kan ta en diskussion, att det inte gått att skämta med mig de senaste åren och att jag är arrogant. Ja, det kanske stämmer. Om det nu är så jag uppfattas åt omvärlden så måste jag ju gå igenom ett personligetsbyte omgående. Som sagt, det är fruktansvärt tungt nu.



Det rör inte mr R detta.. tyvärr är det en annan relation som verkligen inte fungerar. =(
Usch fy och blä! Jag fick ångest delux, det snurrade i huvudet och jag vart aldelens kallsvetig - och det var inte ens jag som skulle få en spruta. Inte bra det här, tur min mamma var med så hon fick hålla fillepille. Men ja, han verkade inte direkt tycka om det, han lät som jag kände mig, har aldrig härt honom skrika på det sättet förut. Snacka om att det gjorde ont i mitt mamma hjärta!

Nu ligger herr gnällip och sover lite i alla fall, vi får hoppas att han slipper få feber av sprutan så han vaknar upp och är pigg o glad. =D

Dagen bjuder inte på så mycket spännande, ska försöka fara ner på stan om lille skruttungen tillåter det. I så fall så får jag träffa Nenny och det är Alltid underbart =D Men det återstår att se när skrutten vill vakna =)
Ikväll så har vi suttit på tradera och även kollat på film. Jag kände att nu orkar jag inte mer så filmen blir o se klart en annan dag. I morgon så är det bvc , Filiph ska få sprutor för första gången. Hoppas att han inte blir sjuk, det räcker med att han redan är förkyld tycker jag. Just ja, jag bet av en tand idag så jag lär ju ringa tandläkaren i morgon för att dra ut eller laga den snarast. Svammel inlägg, skulle bara prova att blogga från mobilen och det verkar ju fungera för en gångs skull. bilden har inget med texten att göra, men gud så fina dom är ihop mina pojkar.
I går så fick jag ett tokryck och stod inte ut med att vara hemma en enda sekund så vi for till min mormor och morfar och hälsade på. Där drack vi kaffe och åt björnkaka(tror jag det heter), sen for vi hem och åt och vidare till ett par vänner i sävar där vi åt kladdkaka och drack kaffe. När vi skulle fara hem så fick jag en idé om att vi skulle kolla om min faster och farbror som bor i sävar var hemma och vips så drack vi en till kopp kaffe och richard fick även limepaj.

Idag så har dock sötnöten varit en riktig Gnällip så vi har inte fått allt för mycket gjort. Vi har varit och storhandlat och sen mest myst, lekt och lagat mat , mest energi har gått åt till att försöka underhålla den gnällige gnällfisen och det var inte allt för enkelt faktiskt. Men ibland har man dåliga dagar, det kanske helt enkelt vart lite för mycket nytt folk igår. =P


This is my family, I love them to the moon and back.

Vi färgmatchade i lila idag =) Den söta bodyn har Filiph fått från tant Maddo :D Han har börjat kunna använda storlek 68 nu den lille fläskisen =)

1,2 och 3 månader.. min stooora fläskobulle =)
Med liten Filiph. Puh! han vill verkligen inte sova länge på mornarna längre och jag saknar det tiden då han faktiskt sov 7-7. Nu vaknar han vid fyra sen somnar han om till fem och absolut senast klockan 05.30 ska vi stiga upp ur sängen för annars är livet piss. Vanligtvis så skickar jag upp Fille med mr R då han ändå ska upp o äta frukost, men idag så får mannen lite sovmorgon så jag får helt enkelt snällt sitta här med ögon som går i kors av trötthet.

Hoppas skrutt vill vara snäll idag i alla fall. Jag mår rent av illa av trötthet och funderar på om jag inte borde börja lägga mig vid sju på kvällen ändå. Föresten, är det någon som vet hur länge barn behöver äta på natten?

20110324213 (MMS)

Världens tröttaste barn. Han har varit vaken ca 15 minuter totalt sen halv nio, stackars täto-bubben.

Detta behöver göras (utan inbördes orning) :


* Göra en budget
* Bestämma vilka vi ska bjuda
* Göra inbjudningskort samt beställa
* Boka kyrka
* Boka lokal
* Bestämma mat och kolla upp hur mycket det kommer kosta
* Bestämma dekoration och kolla priser
* Kolla om dopklänning
* Skicka inbjudningskort
* Göra bordsplacering(efter vi fått veta vilka som kommer)
* Planera någon lek för att få folk att blandas och prata med varandra

och säkert massa mer.. det strukna har jag hunnit göra redan och resten är kvar. Puh! Men det ska nog bli bra.. =)

Vi låg igår och försökte komma på alla smeknamn som vi kallat Filiph sedan han föddes =)

Fille, Fillepille, Kotte, Alien, Alienhead, Spaceman, Fetto, Fläsko, Fläskis, Nuttjulle, Tjockis, Gris-nils, Pisse-Nisse, ET, It, Kurt, Knut, Korven, Prinskorven, Prins Filiph, Sötkorv/en, Faboriten, Bajsbarn, Skitungen, Skrik-Nils, Skriet, Älsklingen, Underbara, Go-ungen, Och massa massa flera... Kärt barn har många namn - var det inte så? =P
För ett tag sen så sökte jag några kurser på distans för att sysselsätta mig lite om dagarna. Har du fått veta att jag är antagen till kurserna och det känns himla bra. Jag är dock lite orolig för att läsa matte igen då det var så länge sedan, men förhoppningsvis så kan richard hjälpa mig med den biten. =) Ska även läsa engelska och franska och jag tror det blir kanon faktiskt =)

Håller nu också på att göra inbjudningskort till dopet, hittade en sida som heter print with wings som har väldigt söta kort. =) så nu ska vi bara göra en budget och bestämma oss för vad vi ska bjuda på för mat och dryck och dekoration och ja.. men det är roligt =)


Nu var det länge sedan jag tog några bilder så jag bjuder på en gammal bild. =) Kram
Nu har vi bestämt oss, det har varit till och från och mycket diskussioner. Ska vi döpa Filiph eller inte? Jag anser att det är hyckleri då jag själv inte är troende, men samtidigt så har jag ju själv inte gått ur svenska kyrkan trots att valet finns där.

Så vi har i alla fall bestämt oss för att döpa honom. Datumet vart bokat idag samt en lokal där vi kan ha fest i på kvällen efter dopet.

Ja nu är det ju så att det är jag o mr r som får bestämma hur vi vill ha det så vi skippar det tråkiga och stela kaffet och bullen och så bjuder vi på middag med vin/öl i stället och medelar gästerna att medtaga egen dryck så låter vi det hela bli en riktig fest. Det tror jag kommer bli skit bra och mycket roligare =) Dessutom så får vi lite bättre mingel på folket som kommer. =)

Aja, det känns rätt bra i alla fall! =) Nu är det bara till att fixa inbjudningskorten också, funderar på om man ska beställa från internet men jag vette tusan vart man hittar några snygga - det får bli kvällens projekt.

Tjohoo... hoppas ni får en bra dag =)

20110319210 (MMS)

Mmmnm, hallonpaj! Ikväll blir de fint ser ni, kycklingwok och sen pajen till efterätt. Ibland är livet nästan för bra för att vara sant ;) Just ja, vi ska fortsätta kolla på V ikväll också, vi är sånna suckers för serier :D

Filiph är så lugn och trygg när richard är hemma.. hela dagen han han bara sovit sovit och sovit... och när han varit vaken har han legat och pratat antingen för sig själv eller med oss. Hur glad unge som helst. Visst är jag himla glad över att han är så trygg med mr r men va fasiken, kan han inte vara så glad med mig också? =P Aja, min feber ligger på en stadig nivå och jag är snurrig i huvudet så till den grad att jag mår illa, så jag är hemskt glad över att få bli omhändertagen idag.

Nu ska jag försöka smöra mig till att få paj av min man =) Mums!

20110319200 (MMS)

Min fina sleeping beauty. Jag fick feber igår och mår fortfarande tjyvens. Tur att mr R inte verkar behöva jobba idag så han kan ta hand om mig. Ha en trevlig helg.

Fick en fråga jag tänkte svara på : "Ammar inte du?"

Svar :  Jo jag ammar, men jag har en helt fantastisk pump från Philips avent som jag fick använda och pumpa en gång på natten och en gång på morgonen. Efter den tiden så har alkoholen från de 4 glas vin jag drack gått ur kroppen så pass att det är en ofarlig mängd som går över till barnet om det ens är någonting kvar i mjölken.

Enligt livsmedelsverkets rekomendationer så är det okej att dricka ett till två glas vin (eller motsvarande) en till två gånger i veckan och ändå amma eftersom mängden alkohol som går över i brösmjölken är nästan obefintlig när man dricker så små mängder.

Jag fick även nyligen lära mig att det kan vara bra för mjölkproduktionen att dricka en öl då tydligen humlen främjar produktionen. Väldigt intressant och ganska otippat enligt mig. 

Men som sagt så drack jag fyra glas vin så därför valde jag att pumpa två gånger för att vara säker på att det inte skulle vara någon fara för Filiph att amma. Är du nöjd med svaret?
Jag har ju glömt att berätta! I lördags så vände sig Filiph från mage till rygg för första gången. Jag och Josefin satt med honom på golvet och pratade och la honom på mage och vips så hade han kastat runt sig själv på rygg. Båda bara gapade och så la jag honom på mage igen och tjoff så hade han snurrat över på rygg. Efter det tog jag mammas kamera och filmade , för att själv kunna tro på det samt för att visa hans far som inte var där och kunde se det. Så tre(!) gånger vände han sig från mage till rygg. jag är en sååååå stolt mamma! =D Mitt hjärtegull!

Nu sover skrutten och har gjort det i ca 40 minuter vilket är ovanligt länge den här tiden på dygnet. Hmm... Funderar på att zumba lite idag med men jag tror det får vänta till i eftermiddag för nu på förmiddagen hade jag nämligen tänkt fara till sjukhuset och hälsa på en kompis =)
Idag så har jag Zumbat i vardagsrummet, gick mest bara igenom stegen men fasiken vad jobbigt det var ändå - jag vart helt svettig. Lille fille vaknade mitt i så det var bara o ge honom mat men sen la jag honom på fällen på golvet så där fick han ligga och titta på mig medans jag tränade och han verkade väldigt nöjd.

Efter det så gick jag ut och tog en riktig långpromenad till barnenshus för att köpa påsar till blöjhinken - något som jag skjutit upp väldigt länge nu.

Tänkte visa lite av mina nya jeans och även min "Mamma-kropp" efter 2½ månad.

Baggy jeans =) So sweet! =D

Mammakropp.. bebismagen hänger ensvist kvar =/ Jag får helt enkelt försöka få tummen ur och köra Zumba varje dag så man kanske får bort den ïnnan 2011 är slut =).

Jag glömde berätta det sötaste någonsin som hände igår. Richard var och handlade på morgonen för att vi inte hade någon frukost och ingen bakis-cola så kom han hem med dessa :

Så fina, när han kom hem med dom så sa han : Grattis på din bakis-dag, jag tyckte du behövde en bakis-blomma idag =)
Hahahaha! Jajjemen, här firar vi att man är bakis, inte helt fel! =)

sötkorven i pyjamas =)

trött unge som tycker mamma är jobbig som ska ta kort hela tiden :P


Den här helgen har jag bara umgåtts med massa vänner.. I fredags träffade jag Jessica och Jannike, sen kom även Jenny förbi på eftermiddagen, sen på kvällen kom Josefin och Jonas över.

Vackra Jezzi =)

Fina Jankol =D

Sötaste Jenny och min prins Filiph!

Igår så var jag med Josefin hela dagen, vi gick på stan och shoppade lite (bland annat ett par jeans till mig) sen for vi hem till min mor och hände där o lekte med Filiph. Vi gick en promenad för att få komma ut i friska luften =)

Jossa passade helt utmärkt med en barnvagn ;D
Kvällen spenderades med middag och vin hos min mor, det vart ganska mycket vin och en annan vart lite på pickalurven ;P Ja o jossa bestämde oss för att gå ut o dansa så r o f sov kvar hos min mor. När vi kom hem till mig för att byta kläder och borsta tänderna (dom blir lätt så där härligt blåa när man dricker rödvin) så insåg vi båda hur trött vi var så vi gick och la oss i stället. Men fasiken vilken rolig dag och kväll vi hade =D

Nu är jag som sagt lite bakis och vääääldigt trött. Så det är tur att Fille också verkar lite trött idag så jag tar en lugn dag i soffan.. =) Underbart.

20110313199 (MMS)

Idag är jag allt lite bakis :p men kvällen var helt fantastiskt rolig igår så det var de vårt. Nu ska jag mysa men min glada son. :D

20110311189-001 (MMS)

Sonen sover, mannen är fortfarande ute och plogar(han for ut tre i morse) och denna slitna mamma ska nu krypa till kojs efter en otroligt trevlig kväll med underbara vänner. Tjingeling!

Jag vill bara tipsa er om Campadre, hur bra sida som helst. Dom har jätte billiga underkläder, skor, hushållsartiklar, och till och med Vin. Jätte ba sida tycker jag =) Gå in och gå med du också =)
Igår försäkte jag fånga ett leende på bild men det var skitsvårt vill jag lova.. söt som tusan är han i alla fall ;D


Sötkorven! =)

Att tugga på hänerna är det roligaste vi vet, vi kan ligga hir länge som helst och försöka suga på händerna =)


Morgonmys i soffan men sötkorven =)

20110309169 (MMS)

Tjockisarna i soffan.. Ganska så mysigt faktiskt. I eftermiddags så var Filiph ett plåster så jag fick noll och ingenting gjort,sov gjorde han bara i 5minuters intervaller så den tiden gav inte mycket vill jag lova. Jag hann i alla fall med två besök samt en kort promenad och även att byta sängkläder, inte mycket men det är nått i alla fall. Men vi hoppas på en effektivare dag i morgon, nu börjar det se ut som om ett världskrig ägt rum här igen. Suck!

20110310187 (MMS)

Vi kom på att de var ju faktiskt ganska underbart att kramas med pelefantens snabel :)


Idag har jag fått tummen ur och bakat vaniljbullar. På bilden ser det ut att vara kanelbullar men det är på grund av att jag i stället för att använda vaniljsocker har använt äkta vaniljpulver som ju faktiskt är brunt. =) De vart de vaniljigaste vaniljbullarna jag någonsin ätit.  Jag testade att ha vaniljpulver även i degen och det vart kanonbra verkligen. =)

Hoppas bara att mr R blir glad och tycker om dom nu =)

20110309167 (MMS)

Idag klev vi upp vid halv sex, jag brukar vägra kliva upp ur sängen före klockan sju men lille f bara skrek o skrek o skrek så tillslut gav jag upp.Detta var helt klart en engångs förteelse, aldrig att jag orkar stiga upp så här tidigt flera dagar i rad. Blä! Nu sover han så jag försöker vila lite jag med :)

Hej hopp..

Jag behöver hjälp med att hitta en bra bil, en rymlig kombi som man sitter skönt i i baksätet också samt att den helst inte ska dra allt för mycket. Kan ni ge mig förslag? Jag är helt vilsen i denna jakt på ny bil =(
Jag är så nere i dag. Jag har den sjukaste mensvärken. Jag hade ju faktiskt hoppats på att slippa ha mens eftersom jag både helammar och äter minipiller - men icket. Det började igår vilket gjorde att dagen vart ännu lite jobbigare än vad den redan var.

Nu sover ÄNTLIGEN filiph efter att ha varit en riktig pain in the ass hela dagen så jag sak lägga mig i soffan med cola och chips och knarka lite värktabletter. Fan för pms, jag har verkligen noll tålamod idag och tyvärr är det fille som drabbas- det känns inte rättvist. =(

I eftermiddag/kväll ska jag baka hade jag tänkt... om jag orkar. Antingen paj eller bullar eller sockerkaka med bär i.. får se får se. Måste ju som sagt orka också.

Nej nu ska jag ligga här och tycka synd om mig själv en stund!
Mensvärk - pms - trött.. idag är inte min dag!
I daagIDAG VAR EN PÅFRESTANDE DAG. JAG ÄR HELT SLUT MEN HAEHAR LÄRT MIG ATT DET GÅR BRA ATT FARA LÅNGT MED FILIPH. NUU SKA JAG FÖRSÖKA SOVQA LITE. NATTINATT
Jag satt och pratade med en vän, igår tror jag det var , och kom på att jag har blivit en riktig tråk-morsa! Seriöst, kan ni säga åtmig att sluta prata om Bara Filiph? Visst det är numera honom mitt liv kretsar kring och det som händer i min vardag händer ju oftast med honom - men blir det inte tråkigt för er i längden?


en liten liten plutt fille... ojojoj , tänk att han varit så liten att han kunde ha tvättlapparna som täcke :P

En lite större fillepille.. naaww...

Okej, okej.. vart var vi nu.. Just ja... säg åt mig om jag blir långrandig om den där söta lilla saken..



I morgon så ska jag o min mor ut på äventyr i alla fall, första längre bilturen med Filiph så det blir spännande. Peppar peppar att det ska gå bra nu bara. =)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med en tidig morgon och en fullspäckad dag. Tjingeling! =)
Igår fick jag en impuls att fara o hälsa på mormor&morfar när mr R äntligen slutat jobba. Han tyckte det var lite skönt att få sova ikapp några timmar utan att behöva bli väckt av Filiph eller störd av mig som var så uttråkad att jag formligen klättrade på väggarna.

Mormor som numera är gammelmormor =)

Det var himla trevligt att komma bort en snabbis och göra någonting. =) Och kaffet var underbart gott o välbehövligt kan jag lova.

Idag så har vi storhandlat som sagt, det gick fort som tusan eftersom det knappt var nått folk på maxi så tidigt en söndag och det var himla skönt. Vi hann även fara på Willys en sväng och köpa fisk, kyckling och räkor där (eftersom det är så mycket billigare där).

Så nu ska jag börja lag amiddag om ca en timme. Söndagen till ära så ska jag laga stek! =) Peppar peppar att den blir bra även den här gången =)

20110306165 (MMS)

Strålande sol, perfekt temperatur-så därför tillbringar vidagen inne med att storhandla. Kul!

dsc00290 (MMS)

Det är ju till att ha mössan över ögonen för att kunna sova skönt ;) richard kom hem vid tre i natt och for igen vid fem och är fortfarande och sandar. Jag längtar efter att jouren ska ta slut så vi kan få ses på helgerna igen. Men men, jag och Fille får ha en mysdag i det vackra vädret i stället ;) Ha en bra dag på er :)

dsc00288 (MMS)

Hahaha! Nu börjar man se ut som en mamma. Kolla in dom snygga ringarna under ögonen samt frisyren som helt förfallit. Jag bjuder på det för att ni ska få se hur man egentligen ser ut. I morgon blir jag nog tvungen att leta reda på mitt smink så ni kan få se en lite trevligare bild nån gång ;) god natt på er!

Nu är richardpickard ute och plogar bort massa modd från cykelvägarna.. kul fredagssyssla, men det ger ju bra pengar =).

Tänkte bjuda på en bild på Filiph, så här ser han ut mesta tiden när han är vaken. :P Söt unge :P


Nu ska jag gå o lägga mig o hoppas på att Filiph vill sova massa timmar så jag också får lite sömn. Shit var rockig man är på kvällarna nu för tiden ;)
"Jag trivs bäst i Maddos kupa,
mellan brösten vill jag bo,
några månader om året,
så att själen kan få ro.."

dsc00287 (MMS)

Min fina tröttis :) nu hinner jag i alla fall äta frukost :)

dsc00286 (MMS)

Oj, man är inte så fager alla gånger :p men det bjuder jag på. Jag hade en jätte trevlig dag ute hos Marlen idag och i morgon så kommer bästa Nenny hit och är social. Som jag längtar efter att få rå om henne en dag :) nu måste jag försöka sova någon timme innan skrutt vaknar för mat. Tjing!

Fasiken vad jag älskar mitt liv just nu. :) jag kan inte låta bli att skutta runt på små rosa moln idag. Jaja kanske lite uttjatat för er men det är så underbart att vara mamma åt den här underbara skrutten. Vi har fått så grymt bra rutiner kring läggningen nu och jag hoppas att det fortsätter så här bra nu bara. Han är så go och glad på dagarna och det är inga problem att åka iväg med honom och hälsa på folk. Mitt liv är helt underbart med mina killar! Nu ska jag försöka sova och i morgon så ska vi ut till Sävar för att träffa en bekant och hennes son som är 5 dagar äldre än Filiph. Kul! God natt :)

dsc00285 (MMS)

Jag går barnvagnskurs. . Tur man kan hantera grejerna :p