1a advent och vi har lyckats plocka fram lite pynt.. Här ovan ser ni mitt alterego - visst är vi hemskt lika i kroppen ändå? ;)

lite ljuslyktor.. suddig bild men vad tusan.


Vår fina babysitter som vi fick av underbara Anna och Daniel med julgardinerna i bakgrunden.

Igår så började jag stryka lite barntextiler och arbetet med det har fortsatt idag. Det går långsamt men det går frammåt i alla fall. Richard har skruvat ihop spjälsängen och bäddat den åt Kotte så nu kan han få komma tycker jag.

Vi väntar med spänning och hoppas hoppas hoppas att tiden ska gå fort nu..



Idag snöar det nått fruktansvärt så jag känner mig helt instängd i lägenheten.. tråkigt men sant. Så jag tog faktiskt tag i mitt liv och ringde till Julia som jag pluggade med i våras och pratade med henne och kom samtidigt på att jag skulle ta och fota tjockisen ;)

Så så här går jag runt och ser ut i dagsläget. Stor som ett hus men ganska glad ändå =)
Ska väl försöka ringa några fler samtal till några vänner som jag inte pratat med på länge och sen ska jag faktiskt försöka laga en god middag till mr R ikväll.

Kvällens planer är att vi ska ta oss iväg och gå på bio, fortsätter det snöa så här så vet jag iofs inte om vi tar oss iväg men jag hoppas på det. =)

Vad gör ni när ni är insnöade?
Idag var jag hos BM sen kom psykologen hit och efter det var det föräldrautbildning där vi tränade lite psykoprofylax.

Samtalet med psykologen gick ganska bra, vi pratade mycket om stöd runt omkring, vilka man kan vända sig till och hur stor del dom har av ens liv. Störst del i mitt liv (förutom Richard och min mamma som jag träffar i princip varje dag nu) har två vänner som tyvärr bor väldigt långt bort. De tar sig alltid tid att prata när jag hör av mig och framför allt så hör hon ofta av sig till mig. De låter mig gnälla och må dåligt och säga alla hemska saker jag tänker, med andra ord spy galla över dem, och de säger inte att att jag ska njuta av graviditeten eller påpekar hur egoistisk och otacksam (det känns som jag är det i alla fall) jag är. De försöker oftast avleda min uppmärksamhet med massa trivala spörsmål och det är underbart.

Jag är dålig på att uttrycka tacksamhet, speciellt nu när allt känns som skit. Men jag är så otroligt tacksam för att psykologen fick mig att inse vilket kanonbra stöd jag har hos dessa personer trots att vi bor så otroligt många mil ifrån varanda och inte kan träffas.

Idag är jag tacksam för Evelina och Maddo. Jag är glad att de finns i mitt liv och hela tiden försöker.
Dom håller på att bygga om förlossningen så förlossningsavdelningen är inte den mest tilltalande måste jag säga.. och den nya avdelningen blir klar först i mars någon gång verkar det som. Men men vad gör väl det?

Idag så hade jag ont i magen från att jag vaknade och vart till slut övertalad av min underbara nyfunna vän Anna att ringa in till förlossningen bara för att kolla att allt var bra. Fick fara in på kontroll och ligga med ctg på magen och även bli undersökt av en läkare.

Allt såg bra ut, kotte mådde bra och som vanligt så är det bara Kottes mamma som är trasig. Nu på kvällen så har jag inte ont i magen längre och dom trodde att det var förvärkar jag känt under dagen. Inget farligt alltså.

Fick i alla fall ett otroligt bra bemötande på förlossningen och jag kände mig faktiskt himla trygg där. Tur att det blir rätt någon gång i alla fall! =)

Nu blir det sängen för i morgon så ska jag till min BM på morgonen, sen så får jag besök av psykologen på eftermiddagen (ooooh, jag är nervös men jag hoppas på att jag kommer må bra av det) och efter det så är det FBU. Fullt ös medvetslös i morgon med andra ord.

Sov så gott =)
Jag tänkte jag skulle ta en bild på min mage nu igen. 33 + 5 så jag tänkte att det var väl dax så man inte glömmer bort det helt.

bild 1

bild 2

bild 3

bild 4


bild 5

I alla fall, jag gick igenom bilderna på kameran och då slog det mig - Är jag verkligen så tjock? =O När jag kollar mig i spegeln så ser jag det verkligen inte.. skumt! Trots att jag känner mig som en stor tjock flodhäst så ser jag det inte. Det måste vara nått fel på mig. Så hmm.. jag är stoooor nu. Det är så konstigt.

Ska försöka sammanställa bilderna från början av graviditeten till nu så man kan se utvecklingen. :D Det vore lite roligt =)

img_4583 (MMS)

Jag till Richard : kan du hjälpa mig upp ur soffan? Richard går runt soffan och säger : ja visst, eller, ska jag ringa greenpeace? 'Ursäkta men någonting har strandat i min soffa, jag vet inte vad det är men det ser utrotningshotat ut'. Haha, den var för bra för att jag ska kunna bli arg på honom. . ;)

Idag så har vi en tvätt och städdag vilket innbär att mr R tvättar och städar och jag sitter i soffan och försöker vara moraliskt stöd. Rättvis fördelning av hushållssysslorna?


Mina planer för dagen är dock att jag ska måla ett varv på lådorna till skötbordet.. om jag orkar. Just nu har jag aldelens för ont i både rygg och händer för att orka göra det. Men i eftermiddag kanske =)

Jag är så tråkigt sällskap nu för tiden, är bara trött och har ont för det mesta. Jag vaknade precis till efter att ha sovit i nästan två timmar. Det var så skönt att få sova mer än en timme i taget, men jag känner mig ju rätt så tråkig när jag inte orkar göra någonting.

Min karl har i alla fall varit duktig och målat massa medans jag sov och jag hann precis fånga det sista på bild när jag vaknade. =) Tänk så glad jag blir i hjärtat. =)

så fint det blir =D Jag tror att vi kommer trivas kanonbra med det här skötbordet :D

Nu står en kyckling på låg värme i ugnen och steker och jag ska nog ta och sova lite mera.. kycklingen lär ändå ta ca 2 timmar så.

Tjingeling!
Vi har gått in i ny vecka, 33 + 2 idag, och jag har äntligen fått lite hjälp. Läkaren på spec. mödravården var hmm.. inte den bästa jag träffat men hon ordinerade i alla fall ett högre tablett intag per dag så nu är jag uppe i att äta 8 tabletter/dag vilket gör att jag faktiskt orkar iaf diska lite, eller laga lunch åt mig själv.

Har fått träffa en sjukgymnast idag så jag har fått låna hem en TENS (tror jag dom heter) som jag ska använda 2-3 gånger per dag samt att jag fortsätter med akupunkturen 1gång/vecka.

På onsdag så ska jag tillbaka till min BM och sen på eftermiddagen så ska jag träffa en psykolog och prata med denne om frustrationen jag känner över att inte kunna göra ens de enklaste saker.


Magen idag.

Igår så upptäckte vi att magen börjat sjunka lite, när jag låg ner så kunde man känna Kottes huvud långt låångt ner. Det var skit häftigt men rätt läskigt ändå.. jag fattar bara inte att det ska ut en unge ur mig? Så sjukt läskigt!
Idag var jag på spec. mvc och träffade en läkare som kanske inte var den bästa. Mental kollaps.

Idag fick min älskling hem en leksak, jag är såååå avundsjuk vill jag lova. Men nån gång kanske det blir min tur med =D

Richards nya leksak


En väldigt rödflammig Sandra som ser ut att precis ha kommit in i puberteten

En liten Kotte i tjockismagen.. som vi längtar efter att han ska komma ut till oss!

Idag är jag såååå less. Jag har verkligeni nte gjort någonting alls förutom att bryna kött och duscha så nu är jag himlarns rastlös faktiskt.

Dock är det inte så enkelt att göra saker nu för tiden då det är ett helt projekt att bara ta sig runt i lägenheten på kryckorna.

Någonting som är possitivt är i alla fall att jag har fått tid på specialistmödravården i morgon klockan halv tre så jag hoppas nu att dom ska kunna hjälpa mig. Det blir dock lite stressigt då jag har FBU träff klockan tre men den får jag helt enkelt komma sent till. Det är viktigare att jag får hjälp med ryggen och händerna.

Så på torsdag så ska jag på akupunktur igen.. trots att det är en otroligt smärtsam upplevelse så är det värt det, jag mår bättre efteråt.

Idag är jag tacksam över min mor. Att hon finns och ställer upp hela tiden. Vad skulle jag annars göra? Hur ska jag någonsin kunna tacka henne för all den hjälp hon ger mig med skjuts till och från läkarbesök och hjälp här hemma och det som betyder mest av allt för mig är att hon orkar umgås och bara vara med mig. Hur kan jag någonsin betala tillbaka?

Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite. Tjingeling!


Tog tag i att försöka göra klart vårt skötbord idag..

Vitt ska det bli =D två låder är målade första varvet nu i alla fall =)
I går så hade jag som sagt en fullspäckad dag, morgonen började med kaffe-sällskap, sedan iväg för massa trevligt surr. Efter det skom min mamma och hjälpte mig att städa då jag inte riktigt klarar av så mycket själv nu när jag går på kryckor. Sen var det iväg på en trevlig tillställning som definitivt vart glad då mina hormoner spelade mig världens spratt och jag stod och tokskrattade. Kul att man skämmer ut sig :P

Sen vart det hem och äta mat och iväg till anna för att hjälpa henne att färga håret. Det blev himla trevligt och jag hoppas hon vart lite nöjd i alla fall.

I natt har jag inte alls sovit bra, har vaknat femtioelva gånger av att jag har haft ont och varit orolig. Richard pappa + sambo kommer idag så det är väl det jag är orolig för. Nu måste jag nog göra lite frukost..


Igår så orkade jag till och med piffa till mig med plattat hår och smink, jag är så nöjd med mig själv =D
idag så skulle jag på akupunktur klockan 10, då jag knappt kan gå nu för tiden så skulle Richard komma hem och skjutsa mig till min mammas jobb så jag skulle på låna hennes bil och på så sätt slippa gå några längre sträckor. När vi nästan är framme vid mammas jobb så dör Betsy.. helt utan synbar anledning så bara dör bilhelvetet.  Bra start på dagen!

Men jag kommer mig iväg till akupunkturen i alla fall, dock utan bil och blir tvungen att ta bussen hem och således gå en hel del vilket är mindre behagligt. Men än så länge så har jag inte dogat =D

Skulle ha träffat en kompis idag som dock inte hörde av sig trots att jag ringde henne två gånger. Känns rätt surt att man sitter hemma en hel dag och bara väntar på någon som inte hör av sig när man då kunde gjort annat. Detta gör verkligen inte min dag bättre.

Nu har jag tänt doftljus i hela lägenheten och ska väl laga mat snart. Eller sova. I morgon blir en fullspäckad dag i alla fall :D Och sen på lördag så får vi besök av richards pappa + sambo.

Skönt att man man sysselsätta sig så tiden går fortare i alla fall.
Idag var jag hos BM på kontroll. Det är ca 100 meter dit och det tog mig 10 minuter att gå. Spännande! Värdena var bra och kotte låg med huvudet nedåt. Han låg dock tydligen på gränsen till att vara för stor så vi skulle kolla hur det ser ut igen om två veckor.


Som alltid så gråter jag när jag är hos min BM, hon är världens underbaraste kvinna som står ut med mitt bölande. Hon skulle ringa en psykolog åt mig. Hon tyckte jag kunde behöva det då jag har svårt att äta och känner mig orolig för att ramla dit och få ätstörningar igen - men är det så konstigt? Jag ligger still hela dagarna eftersom jag har för ont för att röra mig och blir bara fetare och fetare. Någon som känner sig lockad att äta massa då? Inte jag i alla fall så jag ska få träffa en psykolog. Hoppas det hjälper så jag inte behöver känna så här. Hon skulle även kontakta en läkare på specialistmödravården så jag skulle få hjälp med smärtlindring för foglossningen då den nuvarande inte fungerar så bra.


Nu är jag gående på kryckor, trots att jag vilar vilar och vilar samt går på akupunktur. BM talade även om för mig att om ca en vecka så är Kottes lungor färdigutvecklade och han skulle kunna födas då. Helst ska man vänta till vecka 36 och efter det så finns det inget som säger att dom inte kan plocka ut ungen om man har för ont.. Så jag har ett nytt mål.. bara för att det är närmare. Jag behöver bara stå ut till vecka 36, fyra veckor till, sen ska jag inte behöva ha så här ont längre..


Och sen när man når 36 veckor så är man ju snart på 40 så då kanske det inte känns så farligt att vänta.. vi får hoppas på det.. men nu så är 36 veckor mitt mål. Dvs runt den 8 december.. jaja jag vet inga decemberbarn men va fan, bättre det än att han ska ha en mamma som är helt knäckt. Jag känner ju ganska starkt att jag bara drar ner alla i min närhet just nu så.

Nu vart det mycket negativt igen. Men just nu så är det så mitt liv är. Och snälla, jag ber er, säg inte "njut utav graviditeten" för det får mig att bryta ihop.. Jag kan inte njuta. Jag längtar verkligen ihjäl mig efter den underbara lilla pojken som ligger i magen och jag är så glad och lycklig och tacksam över honom - men inte över graviditeten. Detta är inget att njuta av!

Hoppas ni har en bättre start på eran dag än jag har. Tjingeling!

foto0255 (MMS)

Min läkare vill att jag ska dra ner på tabletterna så jag misstänker att detta kommer bli mitt nya hem. Tur jag tycker om att bada i alla fall :D

foto0251 (MMS)

Glasögonen på, nu blir de ett avsnitt av Gossip girl och sen tillbringas resten av dagen i soffan med att läsa. Hur tillbringar ni dagen?

Fy vilken jobbig söndag jag hade.. min läkare hade glömt att skriva ut tabletter åt mig så jag låg mest bara och grät hela dagen. Richard fick även fara till min mor och hämta ett par kryckor så jag skulle kunna gå, för utan var det näst intill omöjligt.

På kvällen så for vi i alla fall till min mor och åt söndagsmiddag, hon bjöd på stek den underbara kvinnan! Det var trevligt att få komma ut ur lägenheten trots att jag hade sjukt ont.

Nu ska jag bara vänta på att apoteket öppnar s¨ska jag gå o hämta ut nya tabletter så jag klarar dagen och sen så får jag besök och efter det så är det dags för akupunktur. Fullt ös medvetslös! ;)

Verkar dessutom som att jag har tappat bort digitalkameran igen? Hur lyckas jag? Suck.. aja.. ha en bra dag!
När jag stod i duschen idag så fick jag en låt på hjärnan som vi brukade sjunga på förskolan i Lödöse.. Sjuttsingen också kan jag ju säga. Den låter sätter sig verkligen som ett plåster på hjärnan.

Idag så fick jag ett roligt besked idag =) Min mormor och morfar kommer hit och firar jul med oss i år eftersom jag inte vill fara för långt ifrån stan om förlossningen skulle starta aldelens för tidigt. Så himla roligt =D

Nu blir det tacos och sen så får jag besök i kväll =) Trevligt värre faktiskt =)

Tjingeling
Igår gick vi in i en ny vecka av graviditeten och idag är det 61 dagar kvar till BF.

Igår så var jag på graviditetsmassage som började med att naprapaten tryckte ut ryggen på mig - det var vimla skönt vill jag lova. Efter så åt jag lunch med min underbara syster och strosade runt med henne på stan.

Medans vi strosade runt på stan så fick jag förvärkar/sammandragningar i magen.. det var sjukt obehagligt och gjorde rätt så ont. Jag kan ju helt ärligt säga att det skrämde skiten ur mig. Hade 4-5 sammandragningar på en timme och sen slutade det... Och det var bara förvärkar , hur kommer då dom riktiga att kännas? Usch och fy och blä jag vill inte!

Aja livrädd 2010 i alla fall... men men. Ha det bra.

Hej hopp.

Här är det otroligt gles uppdatering nu för tiden och glesare kommer det nog att bli.. ska i alla fall försöka uppdatera någon gång ibland med bilder på magen, mest för att man ska få tummen ur och verkligen ta bilderna.

Jag har funderat en hel del och kommit fram till att jag tidigare alltid har skrivit när någonting har varit negativt eller dåligt, för att få ventilera. Dock känner jag att jag inte har någon lust att skriva alls längre. Mest för att när jag tittar igenom der som skrivits den senaste tiden så är det nästan bara negativt och det är väl inte det roligaste att ha kvar som minne.

Som rubriken förtäljer så är det väldigt mycket som händer nu och jag har helt enkelt tappat lusten till att skriva ens om de possitiva sakerna.

Jag hoppas att ni alla 20-50 personer som läser har det helt underbart i alla fall =) Kika gärna in nån gång ibland men jag kommer nog inte skriva så ofta längre.

Tjingeling!

Jag har så dålig koll på mig själv. I torsdags hade jag blandat ihop akupunkturtiderna och trodde det var klockan 15 jag skulle vara där när det i själva verket var klockan 10. Idag så ställde jag klockan och bokstavligt talat släpade mig själv upp ur sängen för att gå på akupunktur klockan elva - då är det i morgon som jag har tid. :P

Skönt att min kalender börjar gälla snart (15 november) så man får lite mer koll på sig själv igen, så här kan vi ju inte ha det.


Mitt penntroll och jag igår =) Undrar om det är två personer som behöver klippa sig?

Aja nu ska jag göra lite kaffe och läsa lite i min bok.. får njuta av att dagen vart ledig helt enkelt =) Tjingeling!