Vi är vandrande bakterie-högar allihop! Vi är täckta av microorganismer! På huden, i munnen, i halsen, i magen. Usch jag dör!
Vi har ungefär 10 gånger så mycket bakterier på oss som vi har egna celler.

"Det är ju trevligt att tänka sig - man är aldrig ensam" - Föreläsaren

Jo men vad trevligt.
Är alla farliga då? Nej iofs inte men det låter ju rätt så äckligt!

Vad är hygien?
Vad är smuts?
- Saker som ligger på fel ställen. T ex majonäs i tuben eller burken är helt okej men på bordet eller golvet så är det smuts.
Vad är farligt?

"Du är varm och fuktig hela tiden mer eller mindre, fuktigare längre ner" - Föreläsaren till Maddo!

"Vi ligger ju i sängen och skaver, skaver av oss" - Föreläsaren

"Jag tycker ju om att bada, och simma med mina microorganismer" - Maddo

You just had to be there to understand. En av de roligaste(och äckligaste) föreläsningarna vi har haft. Har fått skratta en hel del. =)

Nu sitter jag i skolan igen. Gött att man blir så uttråkad på föreläsningarna så man måste blogga samtidigt :P. That's my life!

Cystrami var gullig och uppdaterade äntligen sin blogg. Wooohoo!

Lösryckta fraser ur föreläsningen om kolhydrater :

Kolhydrater före ett träningspass är dåligt. Detta är en myt.
Stora mängder kolhydrater förvandlas till fett. Detta är en myt! Det finns inget vetenskapligt belägg för detta.

Det finns inga bevis för sockerberoende.

Människor ska begränsa sitt intag av socker. Max 10 energiprocent av den dagliga kosten. Detta motsvarar för kvinnor 15 sockerbitar och för män 21 sockerbitar.

Svenskar drack 1990 498 mijoner liter läsk och 2003 drack vi 687 miljoner liter läsk.
1,5 liter coca-cola motsvarar 45 sockerbitar.
150 gram lösgodis motsvarar 22 sockerbitar.

Hjärnan och centrala nervsystemet behöver kolhydrater.

bjuder på en bild också =)
ja nu är jag less. Försov mig idag IGEN! Och detta fenomen beror inte på att jag är van vid min veckarklocka elelr att jaglägger mig särskillt sent utan för att richard ligger och snoozar på morgonen(med tre larm som låter olika) så jag blir van vid ljudet av ringande klockor och hör då sedan inte min egen. Detta har varit på tapeten tidigare att vi får helt enkelt sova i skilda rum om han inte kan låta bli att snooza. ja kan faktiskt inte försova mig mer nu.

Så nu ska jag kolla på blocket om jag hittar en extrasäng som vi kan ställa i "lasses" rum så slipper man sova i soffan.

Annars då? Jo jag har läst ikapp det jag tror jag missar i skolan, jag har skrivit ut information till projektarbetet, jag hålelr på med matdagboken och jag kommer kanske kanske bli klar med köksbordet innan år 2010 är slut. Dessutom så har jag tappat mitt träningskort. Tror jag glömde det när jag var  på vattengympa i torsdags.. inte bra =/ Det är inte min tid just nu.. allt går verkligen felt hela tiden =/ Suck.

Hur är eran måndag?

Igår så kom richard hem från jobbet vid åtta på kvällen. halv nio till halv tio var det earth hour så då fick datorn en välförtjänt vila (jag stängde faktiskt av den helt - inte bara viloläge), det fick även alla lampor och tv:n. Vi drack varsit glas rött vin (provade ett nytt som heter Villa Puccini och jag kan starkt rekomendera det!) och spelade fia med knuff i skenet av värmeljusen. Jag fick tokstryk två gånger och sen vart jag lite sur, gav upp och sa att nu spelar vi inge mer och vips så hade klockan blivit halvtio och vi satte på tv:n igen. Lamporna fick vara släkta resten av kvällen.

Vart en tidig kväll, runt elva tror jag vi la oss vilket resulterade i att vi vaknade kvart över nio i morse. =) Var helt utvilade och låg bara kvar i sängen och mös =)


Sen gick vi  upp och gjorde varmkorv med bröd till frukost. Både kokt och stekt kycklingkorv och det vart faktistk riktigt gott. =)

Nu ska vi gå ut och ta oss en långsam promenad och kolla på när gräset växer ;P haha! Har den grymmste träningsvärken i benen från krrafttaget igår. Puh! Men det är skönt att känna att man lever ;)

På tal om träningsvärk så undrar jag när jag ska sluta få träningsvärk utav att träna? hmm... intressant. Nån gång kanske? Vore ju kul om träningen gav resultat och man faktiskt fick några små muckler till slut :P.

Ha en fantastisk mys-söndag på er! Kram

I dag så jobbar R, dock verkar det som att han mest sitter och sover.. Men men, det är ju bra att han får jobba lite nu när jag behöver nya glasögon och Betsy har fått för sig att gå sönder en massa.

Han klev upp halv fem och jag vaknade då med, försökte somna om och efter en timme så gick det vägen. Klev upp igen vid åtta och gick upp och åt frukost. Känns lite jobbigt men nu har vi börjat med en ny delkurs, mat och hälsa heter en. Så vi ska skriva matdagbok nu i 4 dagar och jag väljer att börja med min idag. Dock så får det bli träningsdagbok i samma så man har koll på vad man gör av med också =) Inkomster och utgifter.

ca 08.15 3 wasa sport med smör och rökt skinka samt en kopp varm oboy ca 2 dl.

11.15-12.15 Krafttag/bodypump och ca 1 liter vatten

ca 12.30 en gainomax recovery med smak av hallon

ca. 14.45 Två skivor vattenmelon + en flaska vatten

ca. 17.00 6 st fiskoinnar, 2 potatisar ca 1 dl sås
ca 18.00 ca 100 g frysta hallon + 1 dl vispad grädde

Kommer att uppdatera detta inlägg senare om hur resten av dagen ser ut i mat. =)

Nu ska jag iaf lägga mig i badet med vattenmelon, vatten och greenday på okristligt hög volym och bara ta hand om mig själv! =) Senare så ska jag kanske kanske gå ut med Alex the man och Alice. Får se om Richard orkar följa med men eftersom han mer eller mindre har sovit på jobbet hela dagen så borde han ju orka tycker jag ;)

Annars så blir det en hemma kväll med vin och mys =)

Badet lockar.. Tjingeling raringar! =D


Update : Fy tysan vad mycket man äter på en hel dag :S Uuuuh, kul att sitta och skriva upp allting. Näe jag tycker inte det. Men detta kanske är totalt ointressant för er så resten av dagarna så håller jag mig till att anteckna på mitt papper ;-)

03e7e728aa0bd86b45d64263539d8082.png

fick tråkigt i väntan på att richard ska sluta så jag tog kort på dagens klädsel. Har fått så otroligt mycket komplimanger från klasskompisarna idag. Jag kanske borde sluta gå i mjukis kläder i skolan helt enkelt? :P

0-3400188b493dc7233fbb40e264854957.png

har precis varit hos optikern och beställt ett par nya glasögon. Det gick på den nätta summan av 4000:-. Har rätt så ont i magen nu och vill bara gråta. Usch! Sånt är livet.

Och det är man själv som bestämmer vad man vill stoppa i sig.

Det är ganska srämmande att få det så svart på vitt hur mycket mat vi egentligen proppar i oss, men det får en att fundera lite på Vad vi väljer att stoppa i oss.


Nu har jag ätit middag som jag hade med mig och surfat runt lite. Borde väl egentligen sätta mig och skriva klart skolarbetena men jag ids inte. Okej kanske lite iaf.

Ska iväg och träna 18.00 , A-box som vanligt på tisdagar.

Eftersom vi vart klar med alla redovisningar idag så blir det inget i morgon och då har jag bokat coreboll klockan 12 och planerar även att gå på afro power dance efter. Sen ska jag fara och träffa min mammas kusin som bor här i göteborg. Det är lite spännande. Så har jag bytt bort mitt challange-pass som jag har i morgon kväll så då kan jag mysa med gubben och förhoppningsvis tvätta i morgon kväll =)

I stället för challange i morgon så kommer jag att ta krafttag på lördag förmiddag och det känns ganska bra faktiskt. Roligt att variera sig och att dessutom få tummer ur och träna på en helg. =)

Ja, det var väl allt för mig.. skriver väl mer sen om jag blir uttråkad igen ;)
Idag så har vi redovisat våra genusarbeten. Det gick väl helt okej. Snart ska vi berätta om när vi sprängde våra gränsen.

spännande att höra vad alla har gjort =)

Tjoho mina vänner och allmänt andra som jag både känner och inte känner.

Igår så lyckades jag paja min dator. Idag så har jag formaterat om det och nu är vi up and running igen. Så nu har jag lite snabbt slängt ihop en powerpoint till morgondagens presentation och hoppas på att det ska duga för jag ids int göra nå mer idag.


Idag så vart jag väckt halv sju av att dom ringde från förskolan och undrade om jag kunde jobba. Det tog ett tag för mig att förstå att dom verkligen pratade med mig (trots att jag svarade i telefonen) då jag sovit väldigt dåligt inatt. Jag jobbade 8-16.15 och var ensam personal på avdelningen mellan 8-9 samt mellan 13-16.15. Det var kämpigt att som vikarie behöva vara ensam, men det är ju tur att jag varit där så pass mycket att jag känner barnen rätt så bra.

Nu ska jag kolla på lite hockey med min man och fira att det är måndag innan vi går och lägger oss. Idag firar vi med påskmust! =)

Tjingeling!

uh, installerade ett nytt antivirus-program på min dator igår. Allt funkade helt utmärkt tills jag startade om datorn. Då fick den för sig att doga. usch. Aja får la ta och formatera datorn ännu en gång och hoppas på det bästa. Dock är det förbannat surt när man inte hunnit spara över sina arbeten på usb och hela datorn pajar. åh! Morr morr morr.

Aja.

Sen så tror jag att jag kommer lyckas med bedriften att jobba ihjäl mig snart. Jobba på ena förskolan idag igen. Fortsätter det så här så får jag en dräglig ekonomi ju... och så kanske det blir möjligt att resa i sommar ändå =) Men usch så trött jag är i kroppen. Jag skulle verkligen behöva sova lite mera. Puh!
jajaja, man får vara glad att man får jobba i alla fall =) 8.00-16.15 idag. Så nu kaffe och se på tv en timme.

Tjingeling! 


idag så pratade jag med underbara Emelie och fick vetaatt hon är gravid! Grattis vännen! Jag är så himla glad för din skull!

Igår så var jag och richard och lasse och hämtade vårat nya köksbord inne i göteborg också. Mycket trevligt. Så idag blir det plugga och sedan slipa och måla bord och stolar. =) Jejj =D

Även ett stort Grattis på 22års dagen till Sissi!! Hoppas du har en underbar födelsedag! =)


Jag har aldrog påstått att min projektgrupp är normal. . Men dom är helt underbara! =)


Skåpet som Julia och jag bar hem till henne. =) Mycket fint!


Vårt blivande köksbord (vi hämtar det i morgon). Det ska målas så det blir högblankt svart =D



Thai-buffe med klassen! Underbart roligt! =)



Galet mycket fjortis-afton!  He bju vi på ;)


fantastiskt bakfull dagen efter!


jag har verkligen en tok-söt karl! =)
ja ja ja men hör och häpna så har jag faktiskt ett liv också. :P

Så vad har hänt på sista tiden då?

I lördags så drack vi lite vin och nån öl - vi missade dock att äta middag så vi var grymt bakfylla på söndagen. Låg bakis ända till vi gick o la oss. Usch! Note to self : Ät middag innan du dricker alkohol!

I måndags så hade jag simning med klassen... Fröken hade ingenting att anmärka på angående min teknik. Kändes ju inte fy skam.

Igår så hade jag grym träningsvärk på insidan av låren, usch! Och så hade vi litteraturseminarie. Det gick på ungefär 1½ timme och så följde jag med Julia för att titta på ett skåp efteråt. Det slutade med att hon köpte det och vi fick konka hem det till henne. En buss och två spårvagnar och en massa bärande vart det.

Jobba igår också , A-box, det var jätteroligt trots min träningsvärk. Efter jobbet så for jag och kollade  på ett köksbord som jag hade hittat på blocket och det vart bestämt att vi ska hämta det i helgen. Jag är lycklig!

Idag så jobbade jag på en förskola här i lödöse oc runt lunch så började jag att må illa. Aja det går väl över tänkte jag. På eftermiddagen så kräktes ett utav barnen och fick fara hem. jag mår fortfarande illa men har iaf inte spytt än. Skulle ha jobbat på Fysiken men då jag känner mig magsjuk så vågar jag inte chansa. Usch. Uppdaterar lite senare ikväll med lite bilder.

Tjingeling!
Nu har jag och plutten varit riktigt duktiga och beställt ca 200 bilder från internet så nu får vi nog ta tummen ur röven och köpa några fotoalbum sm vi kan he in dom i :P

Här är några av bilderna vi beställt =)


Emma och jag 2007

Norsken,Jenny,Sara och Richard


Karin och jag 2007

Richard (ja jag vet man känner knappt igen honom) och karin 2006 tror jag

Tob and me 2007

Sanne, Sissi och jag 2008

Och massa massa mer =)

Idag så var det otroligt vackert väder och jag hade ställt klockan på 8.30 för att gå upp och träna. Vid nio klev jag upp ur sängen och kollade när bussen in till stan gick för att jag skulle hinna in till 11.45. Jo tjena, bussen gick 9.28. ofta.

Aja, det vart ingen träning. Däremot så tog vi en promenad i det vackra vädret och sedan så har richard suttit och pluggat hela dagen. Min duktiga man. =)

Jag sitter och fnular på och kollar upp olika möjligheter. Får se får se.. =)

Aja nu ska jag försöka plugga lite jag med =) Tjingeling!

Den här veckan har jag tränat en hel del. Ca 15 timmar på 4 dagar. idag har jag inte tränat någonting eftersom jag lovat min kropp en vilodag. När jag satt på bussen på väg hem från göteborg så fick jag sån sjuk träningsabstinens att jag vart tvungen o kliva av bussen en hållplats tidigare så jag åtminstonde fick mig en promenad.

Jag och richard har knappt träffats någonting den här veckan och det känns jätte tråkigt. Därför har jag verkligen längtat till idag så att vi skulle få en kväll bara för oss själva och umgås. Meeen, då ska richard fara och träna.  Så där lagomt vid klockan sex så vi hinner inte äta middag ihop. kul. han kommer mer elelr mindre hem från jobbet och vänder.

Usch. Så nu funderar jag på att fara på styrkeyoga klockan sju, vilket betyder att jag måste gå om typ en minut. Mest bara för att slippa sitta här hemma och vara ledsen över att när det väl är fredag och jag inte jobbar eller har nån skola så har vi ändå inte tid att träffas.

Men jag vet inte. Har fortfarande jordens trningsvärk. Och den där chipspåsen hjälpte inte mot träningsvärk. =/ Hmm... Usch! Jag känner mig på så dåligt humör just nu. Jag känner mig så ledsen! =(

I skolan så står det "Spräng dina gränser" på cemat idag och jag har praat ihop mig med julia för att få hjälp och stöd. Jag har visserligen sprängt mina gränser en miljard gånger om redan i och med att jag läser den här kursen och att jag tog ett jobb på ett gym.

I alla fall, tanken är att jag ska spränga mina gränser genom att gå och ta ett blodprov. Jag är så fruktansvärt rädd för nålar men jag skulle verkligen vilja lämna blod eftersom det är en sån bra grej. Så nu ska jag fara in till stan och träffa upp julia som ska följa med mig när jag gör ett försök. Går det inte så går det inte men jag ska försöka iaf. Har bokat tid och allt. Puh! Jag är redan så nervös att jag kan höra pulsen slå i öronen. :S


Fina Julia som ställer upp som hand-hållare idag =)

Den här veckan så har jag tränat ca 15 timmar på 4 dagar. Jag är omåttligt stoltöver mig själv men jag är samtidigt helt död i kroppen. Nu blir det två dagars vila och sen kör jag igång igen =) Nästa vecka blir nog inte lika mycket träning som tur är. Men några pass ska man nog hinna med i alla fall =)

Måste springa till bussen nu så jag kan ta mitt dumma blodprov :S Blä!
Alex har äntligen hittat till sin tron! ;o)




Helt fantastiskt vad trött och slut jag är i kroppen. Jag börjar redan få träningsvärk. Fysisk aktivitet i skolan idag och sen A-box på fysiken där jag fick köra mot en monster-stark kille. öööööh.. dööööd... Jag har en mooooobiiiiiil!


Ett jätte-vardagsdags-grattis till dig min vän! Läs gärna hennes inlägg om Hälsa, det var vajjert skrivet! =)

Hoppas du får en helt underbar vardag! =)

Nu har det hänt grejer, eller kanske inte hänt men jag har gjort en del grejer i alla falll. =)

I söndags så förlorade jag min 3D-oskuld. Jag och R var och såg Alice i Underlandet. Jag lyckades göra tabben och boka den på svenska men det gjorde inte så mycket, den var riktigt bra ändå. Men jag ser fram emot att den kommer ut på dvd så vi kan köpa den. Får ju ändå säga att jag inte var allt för imponerad av 3D effekterna - hade lika gärna kunnat se den vanligt tror jag.



Och så skämde jag bort mig själv i söndags igen, den här gången med Lila tulpaner. Jag tycker det är så otrroligt trevligt med färska blommor på bordet. Synd bara att jag bara har en vas annars hade jag haft blommor i fler än ett rum. Men det kanske är bra för min ekonomi att jag bara har en vas :P Men om man tänker efter. Tio tulpaner kostade 39 kronor och dom är fina i nästan en vecka, så ca 200 kr per månad om man köper blommor varje vecka. Det kan tyckas vara mycket men jag tycker att det är överkomligt. Hellre blommor än godis! =)



Igår så var jag ute och promenerade med Angelica också. Det var så himla skönt att få gå på bar asfalt igen. Jag känner mig som i ett lyckorus :D Sen på kvällen så var jag med R till hans gym och tränade. Jag är verkligen ingen gym-människa. Jag blir så uttråkad så fort och så tycker jag det är jobbigt att folk kollar på en. :S Usch! Men det possitiva är iaf att jag sprängde en av mina gränser genom att fara och träna med richard och hans vänner =) Duktig sandra!

Och framförallt, duktig Sandra som klev upp 05.03 och gjorde kaffe samt havregrynsgröt med grönt äpple till både mig och richard. Jag åt upp nästan hela min protion med gröt! =D (okej det tog ca 40 minuter men jag åt i alla fall lite!)



Den 5/6 så spelar Green Day på Ullevi i Göteborg, wohoo! Jag kollade på biljetter för några dagar sedan och har stått i valet och kvalet om jag ska köpa biljetter eller inte. Idag så talade jag med min mor som sa att om jag köpte en biljett så skulle hon betala den åt mig så får jag det i födelsedagspresent(vilket passar helt utmärkt då jag som bekant fyller år den 5/6 =D). Så jag köpte en biljett till mig(från mamma) och en biljett till richard(från mig eftersom han fyller år fem dar innan mig så tänkte jag att det var en utmärkt födelsedagspresent + att det är mer eller mindre omöjligt att köpa presenter till killar i vanliga fall).

Så jejj! Vi ska gå och se Green day i sommar =D Underbart! =D Jag har världens bästa mamma :D

Igår så for jag in till Göteborg och spelade biljard med Julia och Hugo samt drack öl. Det var supertrevligt och jag fick lära mig hur jag ska greppa biljardkön på bästa sätt. Richard kom och hämtade mig på Henriksberg vid ett tror jag klockan var och så for vi hem. Då hade Richard jobbat från 06.30 till 00.30. Stackars plutten var helt död.

Vi somnade vid tre i morse och så ringde hans telefon runt sextiden. Han gav mig en puss och sa "du, det blir ingen brunch jag åker iväg och jobbar nu". Eh, ja ha. Typiskt.

Själv så sov jag vidare och vaknade när klockan var 14.20(!). Oj! Det var nog inte det mest genomtänkta jag har gjort det här året. Nu ligger R och snuttar så sött i sängen och jag kan för mitt liv inte somna. Jag har iofs varit lite produktiv och hängt upp massa kläder i klädkammaren och plockat lite här hemma. Skulle vilja diska men av hänsyn till våra surffittor till grannar så låter jag bli.

I morgon så har vi tänkt att vi ska gå och kolla på Alice in wounderland  på 3D så jag har ställt klockan på 10.00 och antagligen kommer jag vara helt död när klockan ringer om jag inte somnar snart(dock är chansen att jag somnar nu näst intill obefintlig tyvärr).

Jag har tyvärr inga bilder från igår kväll men jag bjuder på en liten blandad kompott av bilder ändå =)


Herrn på denna bild heter Micke och är en av Richards kompisar från Säffle. Som det ser ut nu så ska han och någon till (vet inte vem) komma och hälsa på oss nästa helg. Det ser jag verkligen fram emot! =)


Det kan vara otroligt jobbigt att leka i snön - speciellt om man är den som blir kastad i femtioelva snödrivor!


Man är ju inte speciellt fager efter att man har jobbat/tränat ett Challange pass =P Men he bju ja på ;)


Jag är en tönt som älskar att ta kort på blomster. Jag tycker att det är vackert!


Svartvita bilder är som ni kanske har märkt någonting som jag starkt gillar!

Hej, ett mongo! =D

Avslutar med lite färg! Jag är så imponerad av min mobilkamera som tar så otroligt bra bilder! Jag är toppen nöjd med min Satio!
Hejsan svejsan!

Jag vill bara tipsa er om att kika in på min, alex och maddos blogg som är en del i vårat projekarbete. Där kommer ni finna tips och recept på bra mat =) I alla fall våran definition av nyttig mat =)

NyKost heter den och klickar ni på namnet så kommer ni till bloggen =) Första receptet är utlagt!
Jag har unnat mig lite shopping som jag är så fruktansvärt nöjd med =)



Ett otroligt sött nattlinne som är jättebekvämt! För mig som har ganska stora bröst så är det jätteskönt att det sitter åt under brösten. Kanonfint - fyra av fem toast ;)


Så himla fint! Nu ska jag duscha och försöka hitta på nått. Richard jobbar tyvärr hela kvällen så vad tusan ska jag göra nu?
Ja, det har blivit dålig uppdatering nu i veckan på grund av att jag knappt har varit hemma och när jag har varit hemma så har jag inte orkat.

I alla fall. Förra lördagen så var jag och R hos J och H och åt middag. Dom hade även en annan trevlig vän där som åt middag med oss. För mig vart det pestopremiär och jag tyckte faktiskt det var riktigt gott =)

Vi drack vin och pratade och drack lite mera vin och vips så var klockan tre på morgonen. Så det var väldigt skönt att R var nykter så vi kunde fara hem när vi kände fört. =)

Måndag-Tisdag-Onsdag så jobbade jag på förskolan blåsippan här i Lödöse. Occh nu har jag även kommit igång med mitt jobb på fysiken. =) Så tisdag var det att gå direkt från förskolan till bussen för att fara på a-box och på onsdagen så hann jag iaf hem och äta middag med R mellan förskolan och träningen.

I onsdags så sov jag hos Maddo efter träningen. Sötnos som lät mig sova där =) Det var übermysigt att ligga och prata med någon innan man somnar =)

Så igår så var tanken att jag skulle fara på vattengympa för att träna bort min träningsvärk men jag var på så dåligt humör så jag for hem med R i stället. Eller vi for på Ikea och handlade lite nya möbler och prylar =) Lätt den bästa terapin som finns! =)



Ett vitt sidobord och ett nytt soffbord också det vitt. Vårt tidigare soffbord var mycket mindre och svartbrunt.
Så har vi gjrot en tattaromklädning på soffan bara för att slippa se den fula klädnaden. , men vi ska göra det nättre sen när vi ids.

"Riiiiiiichaaaard , vi behöver en bank-bank och en snurr-snurr för att sätta ihop den..."
"Åh, ska vi sätta fast de på soffan nu? Ja men då behöver vi ju pang-pangaren! Vart har vi hett den tror du? =)"

Ibland så är det ganska kul att bygga ihop möbler =)

Nu ska jag sätta mig och plugga lite. tjingeling!