Det går framåt, sakta men säkert så det känns rätt sönt. I morgon ska vi kolla efter en grind till trappen samt hämta en hylla till filles rum som jag köpt av en vännina =)

Men i alla fall.. Så här ser hallen/trappen ut så länge.. har inte varit prioritet men lite tapetskarvar har hunnit försvinna i alla fall =)


Lite bilder från Filiphs rum :

Garderob och byrå(man fäller ner hyllplanet så är det ett skötbord)
Möbleringen är lite sådär.. vi får nog flytta om några gånger innan vi hittar rätt.

Vääääldigt mycket för långa gardiner som ska fållas.. sen.. nån gång ;)

Vardagsrummet(med den nygipsade väggen) utan soffa men med garderob(?). Jaja den ska ner i förrådet så Richard får ha sina smutsiga arbetskläder nån stanns =)

Tv:n har kommit in i alla fall. Sen, nån gång, i framtiden, ska den upp på väggen och tv bänken ska bytas ut mot någonting lite längre och snyggare =)

Köket som vi inte gort någonting i än så länge + köksbordet som väntar på att bli målat och lackat.

Köket igen.
Vårat sovrum är heller inte påbörjat så därför blir det inga bilder därifrån än =)
I natt blir sista natten på Mariehem. I morgon flyttar vi sängarna och sen blir vi heltidsboende på västra ersboda =)

Ja, den här helgen lär bli lite slitsam.. men det ska gå =)

Uppdatering på vardagsrummet : När vi grundade gång nummer två så fick vi tapetsläpp på en hel vägg. Så vi gav upp och for idag på byggmax och köpte repgips. Nu är väggen omgipsad och spacklad och i morgon ska den målas. Snart är det beboligt i vardagsrummet också. Nästa projekt är att måla i hallen och trappen. Vi har det vi gör så att säga. Men det blir bra det här, det blir det faktiskt. Fille verkar trivas i nya lägenheten och jag känner mig som hemma redan.

Löööövlyy!

20111024793 (MMS)

Oh yeah! I löv the utomhus brevlåda! :D Ingenmer reklam att trampa på i hallen!

20111023791 (MMS)

"Vad är det här för stenålders grejer mamma?"

20111022784 (MMS)

Ponera att man har en enbis förkylning som vägrar ge sig. Då är det ingen bra idé att byta ut lunchen mot tre koppar kaffe och sen spackla ett vardagsrum. Finns en viss risk för att börja skaka som ett asplöv. Nu lunch och en cola för att få upp blodsockret lite!

Nu är det 11 dagar kvar tills vi flyttar ut ur denna skruttiga Akelius lägenhet.Jag rekomenderar ingen att bo i akelius lägenheter. Vi har nu haft ett år med bara bekymmer och det är inte riktigt värt det tycker jag.

I alla fall. Filiphs rum är färdigmålatnu ska det bara läggas golv och sättas dit vägguttag så kan vi börja flytta in möbler. Förhoppningsvis så kan jag lägga golvet på onsdag.

[In progress.. snygga tapeter va? ;)]

[Färdigt!]
Vardagsrummet går framåt och är kanske klart till på onsdag också.

[Jäkla 3D strukturtapet i vardagsrummet]
All tapet är som ska rivas är riven och nu håller vi på att spackla och grunda.

[Snyggaste väggen i vardagsrummet. jo tack det var skiiiiiiiitkul o slipa ner det där helvetet. Uff..!]

[En bit av vardagsrumsväggen och hallen. Syns inte på bilden men tidigare ägarna har haft hundar som har ätit upp tapeterna och en del av betongen just i kanterna i trapp nedgången.. det är roligt att renovera.. eller?]


Men vi har hunnit med roligheter också. Lisa och Mice kom upp från säffle och hälsade på. Vi fick super mycket hjälp med Filles rum, åt en mycket god middag och hade himla trevligt på krogen. Några bilder från taxin på väg ner på stan:


[Lisa och Micke]

[Zäta såg lagomt road ut av att åka "disco-taxi"]

[Våra underbara grannar Anna och Carola (som vi kommer sakna så otroligt mycket när vi flyttar) var dom som föreslog en gemensam utgång]

[Jag hade skitkul! Och eftersom jag drog fram telefonen så gjorde alla andra också det och började fota ;P]

[Inne på cover club försökte Lisa att inte fastna på bild.. Otroligt rolig kväll. Stort tack till min underbara syster som var barnvakt så vi fick gå ut tillsammans!]

20111019777 (MMS)

Sakta men säkert så försvinner grejerna bort till nya lägenheten. :)

20111008728 (MMS)

To be or not to be in the garderob? ;) Filiph hjälpte till att renovera i helgen, kolla så garderoberna är hela och sånt ;)